AfterDawn logo

Windows 8 suoriutuu jo surkeammin kuin Vista aikoinaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Windows 8:n ja 8.1:n yhteenlaskettu osuus tietokoneiden käyttöjärjestelmissä on laskenut toista kuukautta peräkkäin, kertoo Computerworld markkinatutkimusyhtiö Net Applicationsin lukuihin perustuen. Laskun myötä Windows 8:n ja 8.1:n kehitys on jopa surkeampaa kuin Vistalla vastaavana aikana (21 kuukautta julkaisun jälkeen).

Viimeisen vuoden ajan Windows 8:n käyttöönottoaste on ollut hieman korkeampi kuin mitä se oli aikoinaan Vistalla, mutta toukokuun jälkeen Microsoftin uusimman käyttöjärjestelmän osuus lähti laskuun. Näyttäisi siltä, että Windows XP:stä uudempaan ohjelmistoon siirtyneet käyttäjät ovat valinneet "kasin" sijaan Windows 7:n, jonka osuus on kasvanut hienoisesti viimeisten kuukausien aikana.

Longhorn-kriisin seurauksena julkaistua Windows Vistaa on yleisesti pidetty floppina, joten Windows 8:n suoriutumista ei voi erityisemmin kehua.


Net Applicationsin seurannan mukaan Windows 7:n on asennettu 51,22 prosenttiin tietokoneista. Niskalaukauksen jo saanut Windows XP on toisiksi yleisin käyttöjärjestelmä tietokoneissa vajaan 25 prosentin osuudella. Windows 8:n ja 8.1:n yhteenlaskettu osuus on 12,48 prosenttia.


Kuva: Computerworld

2 KOMMENTTIA

Sefriol1/2

Windows 8 ei tule koskaan menestymään. Julkisuustappio on jo niin suuri, ettei siitä enää nousta pinnalle.
Käytännössä, jos W8 riisuu kaikista Modern-ominaisuuksistaan, on se parempi kuin W7. Mutta toisaalta miksi edes näkisi tuota vaivaa, kun ero ei ole missään mielessä merkittävä.
Windows 8 on Windows 9:n beta, joka luultavasti korjaa edeltäjänsä virheet ja tuo muutaman uuden jipon normaalille PC-käyttäjälle. Esimerkiksi uusi DirectX olisi varmasti yksi houkutin.

tikte762/2

Käynnistä valikko tulee windows 9 iin ja ohjelmien suorittaminen ikkunassa. tänä syksyllä pitäisi kuulemma tulla windows 9 beta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT