AfterDawn logo

Applen OS X Yosemiten avoin beta-testaus alkoi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple on avannut syksyllä julkaistavan OS X Yosemiten julkisen beta-testauksen. Käyttöjärjestelmän kehitysversiota pääsevät testaamaan miljoona ensimmäistä kiinnostunutta.

Beta-testaukseen mukaan pääsemiseksi kiinnostuneiden pitää ensin anoa latauskuponkia. Kupongin saatuaa käyttäjä voi ladata Yosemiten Mac App Storesta.

Testaajien toivotaan antavan niin risuja kuin ruusuja käyttöjärjestelmästä, jotta Apple voisi parantaa ohjelmistoaan ennen syksyn julkaisua. Apple kuitenkin muistuttaa, ettei beta-versiota tule asentaa pääasiallisessa käytössä olevaan Maciin. Apple myös huomauttaa, että jotkin Yosemiten ominaisuudet edellyttävät iOS 8:aa, jota ei tarjota julkiseen testaukseen.

Apple esitteli OS X Yosemiten kesäkuun alussa WWDC-kehittäjätapahtumassa. Sen kärkiominaisuuksiin kuuluvat iOS 7 -tyyppinen käyttöliittymä, parannettu Spotlight ja ehostetut järjestelmäsovellukset. Uutta on myös niin sanottu Handoff-ominaisuus, jonka avulla iPhonella tai iPadillä aloitettu suorite voidaan tehdä loppuun kitkattomasti OS X:llä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT