Pian on vain yksi Windows, joka toimii kaikilla laitteilla puhelimista pöytäkoneisiin

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (2)

Pian on vain yksi Windows, joka toimii kaikilla laitteilla puhelimista pöytäkoneisiin
Microsoft on vahvistanut kauan eläneen huhun siitä, että tulevaisuudessa yhtiöllä ei ole kuin yksi Windows, joka toimii kaikilla laitteilla. Sovelluskehittäjien keskuudessa tätä tietoa on odotettu kuin kuuta nousevaa.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, ettei Microsoftin tarvitse enää kehittää erikseen järjestelmää puhelimille, tableteille ja perinteisille PC-koneille, vaan yksi järjestelmä toimii ruutukoosta riippumatta kaikilla laitteilla. Näin ollen myös sovellukset, jotka toimivat puhelimilla, toimivat suhteellisen suoraan tableteilla ja päinvastoin. Myös Xbox tulee käyttämään samaa järjestelmää, mikä tuo varmasti uusia mahdollisuuksia sovellusrintamalla.

Asian vahvisti Microsofitn nykyinen toimitusjohtaja Satya Nadella yhtiön osavuosikatsauksen yhteydessä. Hän sanoi suoraan, että kolme nykyistä Windowsia tullaan jatkossa sulauttamaan yhdeksi. Ilmeisesti tämän suunnitelman toteutus nähdään jo heti seuraavassa Windows-versiossa. Asista uutisoivat muun muassa Seeking Alpha ja Business Insider.


Jo aiemmin tänä vuonna Microsoft esitteli kehitystyökaluja, joilla kehittäjät pystyvät luomaan niin sanottuja universaaleja sovelluksia, jotka toimivat kaikilla Microsoftin laitteilla. Tämä oli vastaus moniin toiveisiin, mutta ei kuitenkaan vielä aivan saumaton ratkaisu.

Yhden käyttöjärjestelmän ratkaisu ei ole pieni ja merkityksetön muutos ja se on irtiotto aiemmista toimintamalleista. Samalla se tekee pesäeroa esimerkiksi Applen strategiaan, joka pitää tietokoneiden ja mobiililaitteiden järjestelmät ainakin toistaiseksi erillään toisistaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

tataka
tataka
Tosi hyvä uutinen, ubuntussa on myös tulossa kyseinen ominaisuus, tosin saa nähdä aikooko microsoft tehdä niin että voisi kytkeä kännykän näyttöön ja hiireen ja näppikseen jolloin olisi varmasti monelle kätevää kun voisi selata nettiä ja videoita sekä tehdä kirjoitustöitä sekä ehkä jotain pelatakin helpommin, voisi korvata monelle tietokoneen peruskäytössä ja myös joillekin työntekijöillekin voisi olla kätevä.
Bodomed
Bodomed
No eiköhän ainakin jotain third party puolelta tollainen sovelluksena. Tuohon on jo ihan hieno ja kauas kantoinen idea. Mutta mites sitten kun tulee uus windows versio, pitääkö kaikkii laitteisiin hommata erillinen lisenssi? Tuo on kyllä sellanen asia joka pitää ottaa varauksella...


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 2 Myydään
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 50 Vapaata keskustelua
HP Laserjet M110w 3 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1188 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
AfterDawnin sivusto uudistui, v5 tuli käyttöön kesäkuussa 2022 2 Keskustelualueiden tiedotukset ja uutiset
videot ja areena & yle 5 Videon toisto
Pelejä ilmaiseksi 124 PC:n pelit
Halutan lainata toimivaa Babylon 5 DVD-boksia 1 Muuta keskustelua kotiteatterista
Biisiketju 5238 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä