Windowsin kehitystyöhön tulossa isoja muutoksia

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Windowsin kehitystyöhön tulossa isoja muutoksia
Microsoftin eilen kertomat leikkaukset ja uudistustoimenpiteet iskevät matkapuhelinyksikön ja Xbox Entertainment Studiosin lisäksi myös yhtiön rahantekokoneeseen eli Windowsiin.

Terry Myersonin johtamaan käyttöjärjestelmään on tulossa pian uusi rakenne, jonka pitäisi yksinkertaistaa Windowsin kehitystyötä. Tähän asti Windowsia on rakennettu niin sanotun funktionaalisen hallintorakenteen avulla, missä ohjelmistokehitys on jaettu johtamiseen, kehitykseen ja testaamiseen. Työntekijät on jaettu työn luonteen perusteella ryhmiin, jotka eivät ole kyenneet kunnolla tekemään yhteistyötä.


Nadella on tuomassa Windows-ryhmään uusia työkaluja Windowsin ohjelmointiin ja samalla ryhmäjaottelusta luovutaan. Sen seurauksena koodin testaukseen ei tarvita enää läheskään yhtä paljoa omia työntekijöitä, vaan testauksesta huolehtivat käytännössä koodin kirjoittajat. Asiasta raportoineen Mary Jo Foleyn mukaan Microsoftin käyttöjärjestelmäyksikkö alkaa muutosten jälkeen toimia sutjakkaasti ja startupin omaisesti, mikäli kaikki menee putkeen.

Microsoft on jo alkanut puhua julkisesti seuraavasta käyttöjärjestelmästään, vaikka kovin paljoa mitään konkreettista ei olekaan paljastettu. Yhtiö on luvannut ottaa asiakkaiden antaman palautteen entistä paremmin huomioon. Seuraavaan Windowsiin on tulossa ainakin paljon kaivattu Käynnistä-valikko. Microsoft esitteli keväällä myös universaalit sovellukset, joiden avulla kehittäjät voivat rakentaa sovelluksia tietokoneille, tableteille, puhelimille ja Xboxille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Lisää tehokkuutta vähentämällä testausta... Kuulostaapa lupaavalta. Eli kannattaa vaihtaa käyttis vasta toisen päivityspaketin jälkeen, kun kuluttajat huolehtivat beetatestauksesta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5208 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
koneen päivitys 1 Uutta tietokonetta ostamassa
koneen päivitys 1 Uutta kannettavaa ostamassa
Tekstitiedoston väri muuttuu tuolostettaessa 18 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1177 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 113 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä