AfterDawn logo

Uusi mikropiiri mahdollistaa jopa HD-grafiikat älykelloissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Imagination on tullut monille tutuksi PowerVR-grafiikkapiireistään, joita on käytetty esimerkiksi Intelin suorittimissa ja Applen A-mobiilipiireissä. Britanniassa majaansa pitävä piirisuunnittelija päivitti vuoden alussa grafiikkaohjain mallistonsa yläpäätä ja nyt se on tuonut saataville vaatimattomimpiin laitteisiin tarkoitetun piirin.

Uusi PowerVR Series5XE GX5300 on Imaginationin mukaan maailman pienin Android-yhteensopiva grafiikkapiiri. Sen pinta-ala on vain 0,55 neliömillimetriä (250 MHz, 28 nm). Vähävirtaisiin laitteisiin tarkoitettu piiri soveltuu esimerkiksi edullisiin matkapuhelimiin, puettaviin laitteisiin ja IoT-ratkaisuihin (asioiden Internet). GX5300 tukee OpenGL ES 2.0 -grafiikkarajapintaa.


Näytönohjaimesta löytyy potkua grafiikoiden piirtämiseen 480p- ja 720p-resoluutiolla, joten periaatteessa sen puolesta HD-näyttöiset Android Wear -älykellot olisivat mahdollisia. Kovasti pinnalla olevien älykellojen lisäksi GX5300 saattaa löytää tiensä kodinkoneisiin, kuten vaikkapa älykkäiden uunien näyttöihin.

2 KOMMENTTIA

BaldAngel1/2

4k reso tuollaiseen kelloon vaaditaan, kaikki muu on aivan kuraa

terv. android fani

tataka2/2

Koskakohan voi pelata älykelolla crysistä bluetooth näppiksen ja hiiren kanssa kytkien kellon langattomasti näyttöön :D

Joo se 300 pikseliä tuumalla on tarpeeksi koska sitä paremmasta pikseliä per tuuma ei hyödytä normaalia ihmistä. Tehoista tosin olisi hyötyä jos saisi esim ilman nettiä toimivan puhetta tunnistava älyavustaja.

Akkukesto, hinta ja koko taitaa kuitenkin olla ehkä tärkeämpiä älykellon prosessori näytönohjain yhdistelmälle toistaiseksi ainakin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT