Apple yrittää estää Samsungia saamasta Sharpin näyttöjä puhelimiin ja tabletteihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Apple yrittää estää Samsungia saamasta Sharpin näyttöjä puhelimiin ja tabletteihin
Apple on tehnyt parin viime vuoden aikana selväksi, että se ei enää halua tilata iPhoneissa tai iPadeissä käytettäviä komponentteja Samsungilta muuta kuin pakon edessä. Viha Applen ja Samsungin välillä on mennyt jo niinkin pitkälle, että Apple haluaa hankaloittaa käytettävissä olevin keinoin Samsungin komponenttihankintaa.

Applella ei ole kovin paljoa yksinoikeussopimuksilla turvattua komponenttituotantoa, joten sen mahdollisuudet vaikuttaa Samsungin hankintoihin ovat hyvin rajalliset. IT-jätti kuitenkin rahoitti isolta osin Sharpin Kameyaman ykköstehtaan muutostyöt, minkä seurauksena Apple käytännössä omistaa mobiilinäyttöjä valmistavan tehtaan tuotannon.

Aiemmin näyttöjä LCD-televisioihin valmistanut tehdas kalustettiin muutama vuosi sitten uudelleen niin, että isoista TV-paneeleista voitiin siirtyä mobiililaitteiden paneeleihin. Apple maksoi 100 miljardia jeniä (725 miljoonaa euroa) maksaneen muutostyön kustannuksista noin puolet. Tällä hetkellä tehtaalla tuotetaan näyttöjä vain Applelle. Sharp haluaisikin nyt ostaa Applen pihalle, jotta se voisi laajentaa asiakaskuntaansa ja vähentää riippuvuuttaan Applesta.


Sharp on tarjonnut Applelle Nikkein mukaan 30 miljardia jeniä (220 miljoonaa euroa). Sharp haluaisi myydä Kamenyaman ykköstehtaan paneeleita kiinalaisille älypuhelinvalmistajille. Apple on ilmeisesti valmis myymään osuutensa, mutta se haluaa laittaa kaupan ehdoksi klausuulin, joka kieltäisi Sharpia toimittamasta tehtaalta näyttöjä Samsungille.

Samsung on yksi maailman suurimmista älypuhelinvalmistajista, joten ehto asettaa ison rajoituksen Sharpille. Toisaalta Samsungilla on omaa näyttötuotantoa, eli se ei ole erityisen riippuvainen sen ulkopuolella olevasta tuotannosta. Samsung sai vähän aika sitten luvan rakentaa Vietnamiin näyttötehtaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Lumikki
Lumikki
Aika törkeää toimintaa Applelta, mutta tavallaan se ei ole mitään uutta. Jostain syystä vaikka Applella on ihan hyvät tuotteet niin se pyrkii aika paljon toiminnallaan estämään muiden kilpailu mahdollisuuksia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
defender 1 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
Biisiketju 4932 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 84 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä