Windows XP pelasti kevään tietokonekaupan

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Windows XP pelasti kevään tietokonekaupan
Markkinatutkimusyhtiöt Gartner ja IDC julkaisivat tällä viikolla PC-markkinaa koskevat tutkimuksensa. Gartnerin mukaan tietokonemyynnin lasku olisi saavuttamassa pian aallonpohjan ja myynti alkaisi elpyä jo ensi vuonna. IDC:n toista kvartaalia koskevat myyntiluvut näyttäisivät tukevan tätä näkemystä, sillä tietokoneiden myynnin lasku huhti-kesäkuussa oli maltillisinta vuoden 2012 kevään jälkeen.

Viiden suurimman PC-valmistajan myynti kasvoi 9,8 prosenttia. Samaan aikaa kaikkien muiden valmistajien myynti romahti 18,5 prosenttia. Kokonaisuudessaan PC-myynti laski kevään aikana 1,7 prosenttia vuoden takaiseen nähden. Geografisesti PC-myynnin kasvu kohdistui Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan, kun taas Aasia laski selvästi.

Myyntiin lisäpotkua toi Windows XP:n tuen päättyminen, mikä sai monet yritykset päivittämään uudempaan käyttöjärjestelmään (ja samalla uuteen tietokoneeseen). Windows XP:stä ei ole kuitenkaan tietokonemarkkinan pitkäaikaiseksi pelastajaksi, sillä tietotekniikan jakelupalveluita tuottavan Synnexin toimitusjohtajan mukaan XP-koneiden päivitysinto on jo laantumassa.


Gartnerin tutkimuksen mukaan tablet-myynti ohittaisi jo ensi vuonna PC-markkinan. Tietokoneita arvioidaan myytävän 316 miljoonaa kappaletta, kun taas tablettien kysynnän arvellaan kohoavan 320 miljoonaan kappaleeseen. Gartnerin lukujen mukaan PC-myynti oli parhaimmillaan vuonna 2011 (353 miljoonaa kappaletta).

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Digitizer
Digitizer
Se juuri oli tarkoituskin sillä ihmisten pelottelulla, myynnin lisääminen.
snaketus
snaketus
Pitää muistaa suhtautua hieman skeptisesti näihin PC-koneiden myyntilukuihin, koska näihin ei lasketa komponenttien myyntiä eli niitä ihmisiä jotka kokoavat koneensa itse. PC-pelaamisen suosion vain koko ajan kasvaessa myös nämä markkinat kasvavat. Eli ei ne Macit ja tabletit ihan vielä PC-koneita syrjäytä. Windows toki voi jäädä historiaan jos Valve osaa tehdä oikeat liikkeet Steam OS:n ja Linux pelaamisen kannalta.

http://madfinntech.com - Asiaa peleistä. MadFinnTech myös Youtubessa.

Bodomed
Bodomed
Kyllä se PC ja nimen omaan Windows on meikäläisellä ekosysteeminä niin kauan. Kunnes saan jokaisen pelin ongelmitta suoraan toimimaan Linux.illa Eikös sen pitänyt jo tänä vuonna ohittaa tuon tablet laitteiden myyynti tuon tietokoneiden.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Miten usb tv stick käyttöön win 10 64 bit 41 Windows -ongelmat
Biisiketju 4491 Vapaata keskustelua
Apple iPhone 11 Pro 64GB tähtiharmaa, Takuu 6kk, Espoo Otaniemi 1 Myydään
Linux Mint 19 32bit nykivä video kokoruututilassa 2 Linux -keskustelu
Puhelut nauhoittava softa 3 Vapaata keskustelua
Tietokoneen osat budjetti 3000e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Lenovo ideapad 320 3 Kannettavat tietokoneet
Nopeustesti.com 3 Laajakaistaliittymät
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 10 Virukset ja haittaohjelmat
Perseilyketju. 2134 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä