Windows 8:sta tuli uusi Vista – Microsoft aikoo panostaa uudelleen työpöytäkäyttäjiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (8)

Windows 8:sta tuli uusi Vista – Microsoft aikoo panostaa uudelleen työpöytäkäyttäjiin
Microsoft aikoo paikkailla Windows 8:ssa tekemänsä käyttökokemusvirheet ensi keväänä julkaistavan Treshold-päivityksen ("Windows 9") myötä. Ohjelmistojätti aikoo räätälöidä käyttöjärjestelmänsä laitetyyppikohtaisesti ja tuoda työpöytäkäyttäjille lähän uusia ominaisuuksia.

Tällä hetkellä Windows 8.1 toimii hyvin pitkälle samalla tavalla riippumatta siitä, minkälainen laite on. Windows 9:ssä Microsoft aikoo siirtyä kullekin laitetyypille optimoituun käyttökokemukseen.

Työpöytäkäyttäjille tarjotaan Windowsin klassista työpöytää sekä käynnistävalikkoa, josta saatiin esimakua tämän vuoden Build-tapahtumassa, kertoo ZDNetin Mary Jo Foley. On myös mahdollista, ettei hiiren ja näppäimistön käyttäjät näe enää lainkaan "Metro-valikkoa" (Metro-sovelluksia pystyy tosin Tresholdissa suorittamaan ikkunoituina).


Tablet-käyttöön tarkoitettu versio Windows 9:stä on yhdistetty samaksi paketiksi puhelinkäyttöjärjestelmän kanssa. Puhelin- ja tablet-versio Tresholdista saattaa toimia ARM-suorittimien lisäksi Intelin Atomiin perustuvilla laitteilla. Tablet-kannettava-hybrideissa käyttökokemus mukautuu sen mukaan toimiiko laite tablet-moodissa vai kannettavana ("onko näppäimistö kytkettynä").

Treshold julkaistaan keväällä 2015, mutta siitä on Foleyn tietojen mukaan luvassa julkinen Preview-versio syksyllä. Microsoft on saamassa myös Windows 8.1:n Update 2 -päivityksen valmiiksi ja se on tarkoitus julkaista elokuun päivitystiistaina (12. elokuuta). Päivitys Windows 8.1:stä Tresholdiin voi olla täysin ilmaista. Käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat ilmaisia nykyään OS X:llä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

8 kommenttia

Boss93
Boss93
Eiii! Mielestäni Modern UI on erittäin hyvä päivitys kämäiseen käynnistä-valikkoon verrattuna, ja jos tämä hieno ominaisuus nyt Wi 9:ssä poistuu, niin itse en ainakaan aijo siihen siirtyä, vaan pysyn win 8:ssa kunnes sen tuki lopetetaan ja siirryn sitten käyttöjärjestelmään, jossa Modern UI:n kaltainen valikko löytyy, jos sellaista on.
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Originally posted by Boss93:
ja jos tämä hieno ominaisuus nyt Wi 9:ssä poistuu, niin itse en ainakaan aijo siihen siirtyä, vaan pysyn win 8:ssa kunnes sen tuki lopetetaan ja siirryn sitten käyttöjärjestelmään, jossa Modern UI:n kaltainen valikko löytyy, jos sellaista on.
Valitettavasti kuulut vähemmistöön."aikoo räätälöidä käyttöjärjestelmänsä laitetyyppikohtaisesti "

Tämä olisi pitänyt tehdä HETI w8 suunniteltaessa.


Ei siitä turhaan ja huvikseen "tullut uutta vistaa". Tuon nyt jo arvasin heti kun se lanseerattiin.

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
tupla
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30. kesäkuuta, 2014 @ 19:45
olliboi
olliboi
samaa mieltä boos93 kanssa, metro on niin hyödyllinen että en siirtyisi win9:iin jos siitä puuttuu metro ui.

NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.

v1gor
v1gor
Eii
Originally posted by Boss93:
Eiii! Mielestäni Modern UI on erittäin hyvä päivitys kämäiseen käynnistä-valikkoon verrattuna, ja jos tämä hieno ominaisuus nyt Wi 9:ssä poistuu, niin itse en ainakaan aijo siihen siirtyä, vaan pysyn win 8:ssa kunnes sen tuki lopetetaan ja siirryn sitten käyttöjärjestelmään, jossa Modern UI:n kaltainen valikko löytyy, jos sellaista on.
Eiii! -Huusin, kun huomasin että astetta vanhempi MS Office ohjelmisto ei olekaan yhteensopiva Windows 8:n kanssa, juuri ostettuani uuden läppärin. Tein ratkaisuni; en halunnut enää alistua Microsoftin törkeydelle vaan formasin kiintolevyn ja asensin siihen Linux Mint:in. LibreOffice oli siinä heti valmiiksi ja se avaa Microsoftin Office tiedostoja normaalisti. En palaa enää koskaan Microsoftin tuotteisiin vaikka tarjottaisiin ilmaiseksi.
Raattis
Raattis
Quote:
Käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat ilmaisia nykyään OS X:llä.

Mitä tekemistä tällä on minkään kanssa? Uutisessa ei ole mainittu Applea sanallakaan ennen tuota.
qwerty83
qwerty83
Originally posted by Raattis:
Quote:
Käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat ilmaisia nykyään OS X:llä.

Mitä tekemistä tällä on minkään kanssa? Uutisessa ei ole mainittu Applea sanallakaan ennen tuota.

Tuntuu että kaikki Apple fanit kirjoittelee alitajuisesti tuollaisia.

Itse aiheeseen, niin itseäni myös kyllä harmittaa paljonkin jos Modern UI:n nykyinen starttiruutu häipyy. Tosi mukava nähdä heti koneen käynnistyttyä paljonko on tullut sähköposteja, sää jne. mitä nyt sitten haluaakaan tietää. Ärsyttävää kun pitää väsätä kaikkiin muihin vaihtoehtoihin jotain appletteja tms. säätämistä harrasteleen, että saa edes tulleet sähköpostit tietoon ilman erillisen ohjelman avaamista. Siis aiheen ydin siinä, että nuo on kasissa mielestäni ihan älyttömän helppo ottaa käyttöön. Tai vaikka poistaa jos niitä tosiaan ei halua nähdä.

Myönnettäköön että heti kasin julkaisun jälkeen asensin itsekin Classic Shellin ja pakotin työpöydän heti näkyviin. Jossain välissä vain hoksasin, että tuo Modern start oikeasti vaan on todella käytännöllinen ja vanha työpöytä startti ei todellakaan tarjoa mitään, mihin Modernin vastike ei pystyisi.
Lumikki
Lumikki
Quote:
Mitä tekemistä tällä on minkään kanssa? Uutisessa ei ole mainittu Applea sanallakaan ennen tuota.

Ei tuossa ollut oikeastaan pointtina Apple, vaan se että käyttöjärjestelmän asioita alkaa olla siirtymässä ilmaisuuteen eli kilpailu kovenee. Eli ilmaisuus käyttöjärjestelmä asioissa on tuo pointti. Käyttöjärjestelmien taso alkaa yleisellä tasolla vakiintua kaikille käyttökelpoiseksi ja Microsoft menettää otettaan töppäilyillään ja maksuillaan, joka mahdollistaa paremman kilpailun käyttöjärjestelmä asioissa.

Mitä tulee Modern UI:hin niin siellä uutisessa sanotaan asia selkeästi, jos vain jaksaa lukea.
Quote:
On myös mahdollista, ettei hiiren ja näppäimistön käyttäjät näe enää lainkaan "Metro-valikkoa"...

Jos joku ei tuosta ymmärrä että kyllä se "Metro" siellä myös on niin on se kumma, koska muuten ei käytettäsi kyseisiä sanoja "myös mahdollista".

Itse en ole kovin kiinnostunut Microsoftin tuotteista koska olen jo vuosia sitten vaihtanut pois heidän järjestelemistä. En sen takia että tuotteet olisi huonoja vaan siksi että ne eivät ole minun tietokonekäytölle parhaita mahdollisia. Eli katson asia enemmän sen mukana mikä sopii minulle kuin että kenen se tuote on. Koska yrityksen merkillä ei ole hevonpaskaa merkitystä, vain sillä on että täyttääkö se tuote käyttäjän tarpeet mahdollisimman hyvin ja mihin hintaan sen saa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. heinäkuuta, 2014 @ 10:00

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1244 Windows -ongelmat
VPN Chromebookiin 6 Vapaata keskustelua
2 min mustaa ennen aukeamista 14 Windows -ongelmat
Microsoft turvautui todella härskiin temppuun. 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5403 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1222 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä