Kauneuden kääntöpuoli - Surface Pro 3 on lähes mahdoton korjata

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (2)

Kauneuden kääntöpuoli - Surface Pro 3 on lähes mahdoton korjata
Erilaisten laitteiden purkamis- ja korjaamisoppaisiin erikoistunut iFixit on julkaissut artikkelin Microsoftin uudesta Surface Pro 3:sta. Laitteen korjaaminen osoittautui käytännössä mahdottomaksi tehtäväksi.

Surface Pro 3 on edeltäjiään hieman ohuempi, eli paketti on suljettu aiempaa tiiviimmin. Tämä voi parantaa käyttökokemusta ja tehdä tabletista paremman näköisen, mutta korjaustöitä se vaikeuttaa huomattavasti.

Kokonaisuudessaan sivusto antoi laitteelle vain yhden pisteen kymmenestä, eli korjaaminen on hyvin vaikeaa. Jo aiempi Surface Pro 2 -malli sai aikanaan sivustolta saman pistemäärän, eikä kolmosversio tee huollosta ainakaan yhtään helpompaa.

Huolimatta vankasta kokemuksesta ja varovaisuudesta iFixitin testikalun näyttö rikkoutui tablettia avattaessa. Sivustolla huomautetaankin, että jo pelkästään laitteen näytön irrottaminen on suuri riski, eikä sitä pidä siis lähteä tekemään heppoisin perustein.
Sivuston kokemusten perusteella Surface Pro 3:n SSD on periaatteessa vaihdettavissa, mutta käytännössä tee-se-itse-miehen on otettava riski laitteen rikkoutumisesta jo sitä avatessaan. Surfacen akku puolestaan oli niin tiukassa kiinni, että sen saaminen irti tuhoamatta vähintäänkin akkua itseään on hyvin pitkäjänteinen tehtävä. Myös näytön vaihtaminen on ongelmallista hankalan avaamisen ja erikoisten liittimien vuoksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Lakupiip
Lakupiip
Ite kärsin mielummin paksusta laitteesta kuin siitä että aina jos ja kun jotain menee rikki, täytyy ostaa uusi laite.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well täppärit ovat aika tavalla kertakäyttötuotteita. Oikeat koneet sen sijaan pitäisi valmistaa niin, että ne voisi jopa korjata. Paksu ja painava täppäri ei vain ole kirjan/lehden vastine keveyden ja luettavuuden suhteen. Mutta toivottavasti niissäkin ilmestyy laitteita joita voi huoltaakkin, vähintäänkin valinnanvaran suhteen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. kesäkuuta, 2014 @ 23:47

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2216 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä