Kauneuden kääntöpuoli - Surface Pro 3 on lähes mahdoton korjata

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (2)

Kauneuden kääntöpuoli - Surface Pro 3 on lähes mahdoton korjata
Erilaisten laitteiden purkamis- ja korjaamisoppaisiin erikoistunut iFixit on julkaissut artikkelin Microsoftin uudesta Surface Pro 3:sta. Laitteen korjaaminen osoittautui käytännössä mahdottomaksi tehtäväksi.

Surface Pro 3 on edeltäjiään hieman ohuempi, eli paketti on suljettu aiempaa tiiviimmin. Tämä voi parantaa käyttökokemusta ja tehdä tabletista paremman näköisen, mutta korjaustöitä se vaikeuttaa huomattavasti.

Kokonaisuudessaan sivusto antoi laitteelle vain yhden pisteen kymmenestä, eli korjaaminen on hyvin vaikeaa. Jo aiempi Surface Pro 2 -malli sai aikanaan sivustolta saman pistemäärän, eikä kolmosversio tee huollosta ainakaan yhtään helpompaa.

Huolimatta vankasta kokemuksesta ja varovaisuudesta iFixitin testikalun näyttö rikkoutui tablettia avattaessa. Sivustolla huomautetaankin, että jo pelkästään laitteen näytön irrottaminen on suuri riski, eikä sitä pidä siis lähteä tekemään heppoisin perustein.
Sivuston kokemusten perusteella Surface Pro 3:n SSD on periaatteessa vaihdettavissa, mutta käytännössä tee-se-itse-miehen on otettava riski laitteen rikkoutumisesta jo sitä avatessaan. Surfacen akku puolestaan oli niin tiukassa kiinni, että sen saaminen irti tuhoamatta vähintäänkin akkua itseään on hyvin pitkäjänteinen tehtävä. Myös näytön vaihtaminen on ongelmallista hankalan avaamisen ja erikoisten liittimien vuoksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Lakupiip
Lakupiip
Ite kärsin mielummin paksusta laitteesta kuin siitä että aina jos ja kun jotain menee rikki, täytyy ostaa uusi laite.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well täppärit ovat aika tavalla kertakäyttötuotteita. Oikeat koneet sen sijaan pitäisi valmistaa niin, että ne voisi jopa korjata. Paksu ja painava täppäri ei vain ole kirjan/lehden vastine keveyden ja luettavuuden suhteen. Mutta toivottavasti niissäkin ilmestyy laitteita joita voi huoltaakkin, vähintäänkin valinnanvaran suhteen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. kesäkuuta, 2014 @ 23:47

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä