Applen odotetuin ominaisuus saapuukin vain uudemmille Maceille?

Kirjoittaja Matti Robinson, | Kommentteja (8)

Applen odotetuin ominaisuus saapuukin vain uudemmille Maceille?
Saksalainen Apfeleimer kertoo, että uuden OS X -version odotetuin ominaisuus ei kenties saavukaan vanhemmille Mac-laitteille. Lähteen mukaan Continuity-ominaisuus käyttää Bluetooth 4.0 LE -teknologiaa, jota ei nähdä vanhemmissa Maceissä.

Continuity (ml. AirDrop, Handoff) on ominaisuus, jolla käyttäjä voi jatkaa iOS:llä tai OS X:llä aloittamaansa tehtävää toisella alustalla. Ominaisuus tukee muun muassa puheluihin vastaamista tietokoneella, dokumenttien muokkaamisen jatkamisen, videon siirtämisen laitteesta toiseen jne. Apple on kertonut vasta hyvin vähän ominaisuudesta, joten tarkat tiedot sen toiminnasta ovat yhä hämärän peitossa.

Mikäli saksalaislähteen tiedot pitävät paikkansa, niin vanhimmat laitteet, joilla ominaisuudesta pääsee nauttimaan ovat vuoden 2011 puolivälin MacBook Air ja Mac mini. Muihin Maceihin vähävirtainen Bluetooth saapui vasta 2012 tai 2013. Mobiililaitteista, jotka saavat iOS 8:n ainoastaan iPad 2 ei tue Bluetooth 4.0 LE:tä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

8 kommenttia

LaDeXi
LaDeXi
Eli vaikka laittaisi usb:llä tuota tukevan BT-pulikan niin ei saa koska Applen natsipolitiikka?
keijo123
keijo123
Originally posted by LaDeXi:
Eli vaikka laittaisi usb:llä tuota tukevan BT-pulikan niin ei saa koska Applen natsipolitiikka?
huvittavaa tää sun natsipolitiikka :D Verrataas androidia ja puhelimia niin ei varmaan tarvitse mainita muuta.
LaDeXi
LaDeXi
Originally posted by keijo123:
Originally posted by LaDeXi:
Eli vaikka laittaisi usb:llä tuota tukevan BT-pulikan niin ei saa koska Applen natsipolitiikka?
huvittavaa tää sun natsipolitiikka :D Verrataas androidia ja puhelimia niin ei varmaan tarvitse mainita muuta.

Menee kyllä vertauskuva täysin ohi. Miten Android edes liittyy tähän? Puhe on Applesta ja ilmeisestä aikomuksesta jättää tietyillä koneilla joku ominaisuus kokonaan pois koska itse laitteesta puuttuu rauta mutta sen voisi yhdellä usb-palikalla lisätä.
johtaja59
johtaja59
Quote:
Verrataas androidia ja puhelimia

kommentti meni hieman ohi. Siis mitä verrataan ja mihin?
Androidia puhelimiin, Windowsia tietokoneisiin, TV-kanavia telkkareihin...(?)
lettas
lettas
Originally posted by LaDeXi:
Eli vaikka laittaisi usb:llä tuota tukevan BT-pulikan niin ei saa koska Applen natsipolitiikka?
Applen suosio perustuu siihen että rauta ja softa juttelevat saumattomasti keskenään. On paljon helpompaa saavuttaa hyvä käyttökokemus, kun softainsinööri tietää tasan tarkkaan mitä rautaa koneessa on. Kyseinen ominaisuus saattaisi bugatessaan tehdä paljonkin hallaa.

jartar
jartar
Originally posted by lettas:

Applen suosio perustuu siihen että rauta ja softa juttelevat saumattomasti keskenään. On paljon helpompaa saavuttaa hyvä käyttökokemus, kun softainsinööri tietää tasan tarkkaan mitä rautaa koneessa on. Kyseinen ominaisuus saattaisi bugatessaan tehdä paljonkin hallaa.


Niin, että tästä syystä pitää ostaa uusi tietokone sen sijaan, että lisäisi siihen vanhaan 10 - 30 euron lisälaitteen :D

Ei me puhuta paremmasta käyttökokemuksesta vaan markkinataloudesta ja ahneudesta.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Arttuu1
Arttuu1
Originally posted by jartar:
Originally posted by lettas:

Applen suosio perustuu siihen että rauta ja softa juttelevat saumattomasti keskenään. On paljon helpompaa saavuttaa hyvä käyttökokemus, kun softainsinööri tietää tasan tarkkaan mitä rautaa koneessa on. Kyseinen ominaisuus saattaisi bugatessaan tehdä paljonkin hallaa.


Niin, että tästä syystä pitää ostaa uusi tietokone sen sijaan, että lisäisi siihen vanhaan 10 - 30 euron lisälaitteen :D

Ei me puhuta paremmasta käyttökokemuksesta vaan markkinataloudesta ja ahneudesta.

Siitähän siinä on kyse, niinkuin kaikkien yritysten kohdalla alasta riippumatta, ei mikään yritys pyhällä hengellä toimi. Ja tätä samaa on tehnyt muutkin yritykset iän päivää, tarjotaan jotain uutta ominaisuutta mitä ei vanhaan malliin enää saa. Applelle se on paljon kannattavampaa ja helpompaa, kuin tarjota tuki BT-donglen kautta tuolle ominaisuudelle. Eikä tuollainen dongle sopisi edes Applen imagoon. Vaikka muutama nyrpistääkin nenää, löytyy tämän tilalle 10 muuta jotka ostavat uuden Macin tuon ominaisuuden takia.

Ja ei, en ole Apple-fani. En pidä itsekään Applen sulkeutuneisuudesta ym. Mutta täytyy myöntää että Applen strategia on erittäin toimiva joka suhteessa, ei ole ihme että se on parhaiten menestyvä yritys tällä hetkellä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. kesäkuuta, 2014 @ 10:04
LaDeXi
LaDeXi
Originally posted by Arttuu1:
Originally posted by jartar:
Originally posted by lettas:

Applen suosio perustuu siihen että rauta ja softa juttelevat saumattomasti keskenään. On paljon helpompaa saavuttaa hyvä käyttökokemus, kun softainsinööri tietää tasan tarkkaan mitä rautaa koneessa on. Kyseinen ominaisuus saattaisi bugatessaan tehdä paljonkin hallaa.


Niin, että tästä syystä pitää ostaa uusi tietokone sen sijaan, että lisäisi siihen vanhaan 10 - 30 euron lisälaitteen :D

Ei me puhuta paremmasta käyttökokemuksesta vaan markkinataloudesta ja ahneudesta.

Siitähän siinä on kyse, niinkuin kaikkien yritysten kohdalla alasta riippumatta, ei mikään yritys pyhällä hengellä toimi. Ja tätä samaa on tehnyt muutkin yritykset iän päivää, tarjotaan jotain uutta ominaisuutta mitä ei vanhaan malliin enää saa. Applelle se on paljon kannattavampaa ja helpompaa, kuin tarjota tuki BT-donglen kautta tuolle ominaisuudelle. Eikä tuollainen dongle sopisi edes Applen imagoon. Vaikka muutama nyrpistääkin nenää, löytyy tämän tilalle 10 muuta jotka ostavat uuden Macin tuon ominaisuuden takia.

Ja ei, en ole Apple-fani. En pidä itsekään Applen sulkeutuneisuudesta ym. Mutta täytyy myöntää että Applen strategia on erittäin toimiva joka suhteessa, ei ole ihme että se on parhaiten menestyvä yritys tällä hetkellä.

Enemmän tässä luulisi Applelle tulevan vaivaa estää kyseisen ominaisuuden toiminta tietyissä laitteissa. Ei pitäisi olevan millään tapaa kyseistä ominaisuutta koodatessa ongelmana että onko käskytettävä rauta sisäinen vai ulkoinen. Jos on, niin pieleen on menty lähtökohtaisesti jo käyttistä tehdessä. Dongleja Maceille on saatavilla siinä missä hiiriä ja näppäimistöjäkin. Perus USB-kauraa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä