Pääsimme kokeilemaan: tällaisia ovat uudet Samsung Galaxy Tab S -tabletit

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (11)

Pääsimme kokeilemaan: tällaisia ovat uudet Samsung Galaxy Tab S -tabletit
Olimme paikanpäällä New Yorkissa Samsungin julkaistessa uudet Galaxy Tab S -tablettinsa ja pääsimme hieman kokeilemaan, miltä laitteet tuntuivat.

Kuten julkaisupäivän uutisista ja jo sitä edeltävistä vuodoista kävi ilmi, on Galaxy Tab S:n vetonaulana erittäin tarkka ja kyvykäs 2560 x 1600 resoluution Super AMOLED -näyttö. Samsung käytti paljon aikaa esityksestään näytön ominaisuuksien ylistämiseen ja kertoi muun muassa, että OLED-tekniikka mahdollistaa LCD-kilpailijoita tarkemman värintoiston, Samsungin mukaan jopa yli 90 prosenttia Adobe RGB -väriavaruudesta. Näyttö osaa lisäksi mukautua ympäristön valaistukseen ja säätää kirkkauden lisäksi muun muassa kontrastia ja valkotasapainoa parhaan mahdollisen katselukokemuksen takaamiseksi. Olosuhteisiin mukautuva näyttö ei ole uusi keksintö, sillä vastaavaa ja hyväksi havaittua tekniikkaa on käytetty esimerkiksi Nokian Lumia 1520-puhelimessa, joka mukautui erityisesti kirkkaisiin olosuhteisiin hyvin.


Huolimatta tarkasta näytöstä ja kohtuullisen suuresta akkukapasiteetista, tabletista on saatu vain 6,6 millimetriä paksu. Se on lähes millin vähemmän kuin iPad Air. Painoa suuremmalla 10,5-tuumaisella mallilla ja iPad Airilla on kutakuinkin saman verran, vaikka Samsungin tabletti on näyttökooltaan liki tuuman suurempi. Ohut tabletti tuntui kädessä miellyttävältä ja pienempää 8,4-tuumaista mallia saattoi suhteellisen vaivattomasti pitää pystyasennossa myös yhdellä kädellä, sillä näyttöä ympäröivissä reunoissa ei juuri ollut enää viilaamisen varaa.Ohjelmistopuolella tablettiin on saatu Marvel-yhteistyön lisäksi Papergarden-sovellus, jonka tarkoitus on tarjota laadukasta luettavaa eri kustantajilta. Ainakin tässä vaiheessa sovellusta ei kuitenkaan nähdä Suomessa, vaan ainoastaan Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Koreassa ja Brasiliassa.

Galaxy Tab S:ssä on mukana jo aiemmin tuttu Kids Mode, jonka ansiosta tabletin voi antaa jälkikasvulle hieman huolettomammin. Lisäksi Samsung esitteli paranneltua SideSynciä, jonka avulla Samsungin puhelinta voi käyttää tabletin avulla. Esimerkiksi puheluun vastaaminen onnistuu tablettikoneen kautta puhelimen ollessa vaikkapa latauksessa toisessa huoneessa. Puhelu-toiminto toimii tällä hetkellä vain Galaxy S5 -mallissa.


Galaxy Tab S:ään on pantu mukaan S5:stä tuttu sormenjälkilukija, jolla laitteen voi avata. Mikäli tablettiin luo useamman käyttäjän, onnistuu käyttäjän valinta automaattisesti laitteen tunnistaessa kunkin oman sormenjäljen. Näin kaikki pääsevät käyttämään esimerkiksi omia aloitusnäkymiään helposti. Tab S tukee maksimissaan kahdeksaa käyttäjää.

Tablettien kamerat eivät nostaneet varsinaisesti rimaa uudelle tasolle - molemmissa kokoluokissa laitteista löytyy 8 megapikselin kamerat hyvin tyypillisellä Samsungin ohjelmistolla ja kuvausohjelmilla varustettuna. Tarkempi kameroiden testailu jäi tilaisuudessa vähälle, mutta mitään mullistavaa niiltä ei kannattane odottaa.Itse tabletin lisäksi tapahtumassa esiteltiin muutamia suojakuoria ja näppäimistöjä, joiden avulla Tab S kulkee matkassa hiukan paremmin. Äkkivilkaisulla Samsungin omat vaihtoehdot (Simple Cover ja Book Cover) olivat laadukkaan näköisiä ja riittävän ohuita. Kuoret kiinnittyvät tablettiin pienten nepparinomaisten klipsien avulla (mikäli ihmettelit tabletin takana olevia kahta pyöreää nappia, niin juuri niihin kuoret kiinnittyvät). Samsungilta nähtiin myös Bluetooth-näppäimistö, joka tarjoaa helpotusta kirjoittamiseen sekä lisää akkukestoa. Yhtiön itsensä lisäksi vaihtoehtoja tarjoaa ainakin Logitech, joka julkaisi jo oman näppäimistökantensa.


Kaiken kaikkiaan erityisesti pienempi malli on teknisesti houkutteleva laite. Näyttö on supertarkka ja se on pakattu ehkäpä Samsungin tähän sakkaa tyylikkäimpään kuoreen. Laitteesta on saatu ohuempi ja kevyempi kuin kilpailijoista, mutta silti akkukestoa luvataan jatkuvalla HD-videotoistolla 11 tuntia. Galaxy Tab S on myös hinnoiteltu kohtuullisen kilpailukykyisesti, alkaen pienimmän mallin Wi-fi-version 419 eurosta suuremman mallin 4G-version 649 euroon.

Samsung Galaxy Tab S -mallisto on kenties parasta, mitä Android-tablettimarkkinoilla on tällä hetkellä tarjolla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

11 kommenttia

tataka
tataka
En nyt ihan sanoisi halvaksi kun paljon monipuolisempia win8 tabluja tosin huonommalla näytöllä(esim vain full hd) saa samaan hintaan ja jopa halvemmalla.

Edit mutta sormenjälkiskanneri on hyvä juttu mitä ei halvemman luokan win 8 laitteista löydykään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. kesäkuuta, 2014 @ 19:08
arivesa
arivesa
Monipuolisuus selvinnee kokeilemalla ja käyttämällä. Himpun aikaista julistaa tuomioita nyt.
Ketola
Ketola
Chromebookia jo pidempään käytelleenä tuollainen näppiskannella varustettu Galaxy Tab S vaikuttaa jo ihan houkuttelevalta vaihtoehdolta. Ihan pätevän oloisia vehkeitä.

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

RekookeR
RekookeR
Joo, noit Win8/9 tabeja saisi alkaa tulemaan myös hyvällä näytöllä varustettuna. Sit päästään asiaan^^

-Reko

Susanoo
Susanoo
Ompa siinä hieno muovirimpula jossa on kuitenkin kaksi perustavanlaatuista vikaa, jotka ovat android ja samsung. Ipad air on tabletti markkinoiden suvereeni ykkönen laadussa, tyylissä, ohjelmatarjonnassa, tehossa ja käytettävyydessä. Suosittelen airia jokaiselle, jolle edellämainitut asiat ovat tärkeitä.
T. ipad airin onnellinen omistaja.
RekookeR
RekookeR
Originally posted by Susanoo:
Ompa siinä hieno muovirimpula jossa on kuitenkin kaksi perustavanlaatuista vikaa, jotka ovat android ja samsung. Ipad air on tabletti markkinoiden suvereeni ykkönen laadussa, tyylissä, ohjelmatarjonnassa, tehossa ja käytettävyydessä. Suosittelen airia jokaiselle, jolle edellämainitut asiat ovat tärkeitä.
T. ipad airin onnellinen omistaja.
Airin seuraava malli mulla onkin odotuksella, jos ei winsu rintamalta kuulu mitään mielenkiintoista.
Androidia ja samsungia, ei kiitos, kokeiltu on.

-Reko

Daword
Daword
Onkos tässä Tab S 8.4" 4G mallissa nyt sitten se Exynos 8ydin vaiko Qualcom/Snapdragon800 4ydin?
Dna/Saunalahti/sonera/gigantti kauppaa puhelinta kaikki Exynos prosessorilla.
Pitääkö paikkaa? luulin että Exynos ei kuulu suomen malleihin ollenkaan.
Siggy
Siggy
Originally posted by Daword:
Onkos tässä Tab S 8.4" 4G mallissa nyt sitten se Exynos 8ydin vaiko Qualcom/Snapdragon800 4ydin?
Dna/Saunalahti/sonera/gigantti kauppaa puhelinta kaikki Exynos prosessorilla.
Pitääkö paikkaa? luulin että Exynos ei kuulu suomen malleihin ollenkaan.
LTE-mallista ainakin löytyy näillä näkymin toi laiskempi Snapdragon 800 -piiri. WiFi-mallia sitten myydään Exynos 5420 -piirillä varustettuna - ainakin muualla. Kysellään asiaa Samsungilta, jos osaisivat vahvistaa.

Matti Vähäkainu
Staff member

Siggy
Siggy
Originally posted by Daword:
Onkos tässä Tab S 8.4" 4G mallissa nyt sitten se Exynos 8ydin vaiko Qualcom/Snapdragon800 4ydin?
Dna/Saunalahti/sonera/gigantti kauppaa puhelinta kaikki Exynos prosessorilla.
Pitääkö paikkaa? luulin että Exynos ei kuulu suomen malleihin ollenkaan.
Samsungin mukaan Suomeenkin tulee Exynos-mallit.

Matti Vähäkainu
Staff member

Ketola
Ketola
Originally posted by Siggy:
Samsungin mukaan Suomeenkin tulee Exynos-mallit.
Eli tuleeko Exynos sekä LTE- että WiFi-malleihin?

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

Daword
Daword
Originally posted by Siggy:
Originally posted by Daword:
Onkos tässä Tab S 8.4" 4G mallissa nyt sitten se Exynos 8ydin vaiko Qualcom/Snapdragon800 4ydin?
Dna/Saunalahti/sonera/gigantti kauppaa puhelinta kaikki Exynos prosessorilla.
Pitääkö paikkaa? luulin että Exynos ei kuulu suomen malleihin ollenkaan.
Samsungin mukaan Suomeenkin tulee Exynos-mallit.
Itseasiassa Samsungin millään sivuilla ei mainita T705 LTE/4G mllia.. siellä paasataan vain Wifi mallista jossa on Exynos.
Arvostlelu pastoilla,wikpedissä ja lukuisilla sivuilla kesäkuun 24-25 päivä on mainintana että LTE versiossa on Snapdragon800 piiri.

Eli missä muka Samsung olisi sanonut että 4G/lte malliin tulisi Exynos? koko mailma puhuu snapdragon800 piiristä.

Ja tuskimpa pelkästään suomeen olisi erikseen tehty LTE malli Exynos prosessorilla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä