Digitaalinen pelikauppa GOG esitteli oman pelialustansa

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (4)

Digitaalinen pelikauppa GOG esitteli oman pelialustansa
PC:n retropeleihin erikoistunut GOG ottaa mallia Steamista, mutta jättää käyttäjille valinnanvaraa.

Engadget raportoi eilen GOG.comin uusimmasta aluevaltauksesta, jonka nimeksi tulee GOG Galaxy. Pelialusta toimii clienttisovelluksen kautta kuten Valven Steam, ja se tarjoaa muun muassa automaattisesti päivittyviä pelejä, portaalin pelaajien välistä jutustelua varten sekä mahdollisuuden pelata moninpelejä sekä GOG Galaxyn käyttäjien että muiden alustojen käyttäjien kanssa. Palvelu tulee luonnollisesti olemaan täysin DRM-vapaa, kuten kaikki sen kautta saatavilla ovat pelitkin.

GOG ei kuitenkaan halua asettaa rajoituksia käyttäjilleen, joten GOG Galaxy ei vaadi verkkoyhteyttä sen kautta hankittujen pelien pelaamiseen. GOG-sivusto myös jatkaa toimintaansa tavalliseen tapaan, joten jos asiakas ei halua käyttää GOG Galaxy -alustaa vaan ladata pelit suoraan sivustolta, tämä on edelleen mahdollista. Verkkomoninpeli kuitenkin edellyttää GOG Galaxyn käyttöä, samoin kuin pelisaavutusten kerääminen tai juttelu muiden palvelun käyttäjien kanssa GOG Galaxyn keskusteluportaalissa.


GOG Galaxyn julkaisuajankohdasta ei vielä ole tietoa, mutta GOG lupasi kertoa asiasta lisää myöhemmin tänä vuonna.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

tataka
tataka
Käsittääkseni ennen gog pelit joissa moninpeli toimii ihan suoraan eli nyt vaaditaan siihen tuon palvelun käyttöä ja sitten sanotaan ettei mikään muutu?
himpo
himpo
Originally posted by tataka:
Käsittääkseni ennen gog pelit joissa moninpeli toimii ihan suoraan eli nyt vaaditaan siihen tuon palvelun käyttöä ja sitten sanotaan ettei mikään muutu?
Eikö noiden vanhojen pelien kanssa saa aina etsiä palvelinta mistä saisi peliseuraa?

Luulisin että nyt tuon galaxyn kautta sitä seuraa vasta alkaisi löytymään.

Mutta parasta tässä on kuitenkin se että kaikki katsovat asiakseen itkeä sitä kun toiset surutta warettavat pelejä gog:stä kun ei ole DRM:llä pilattu. Todella muodikasta warettaa vain DRM-nettiyhteyspakko-pilvisavetus pelejä.
WereCatf
WereCatf
"Verkkomoninpeli kuitenkin edellyttää GOG Galaxyn käyttöä, samoin kuin pelisaavutusten kerääminen tai juttelu muiden palvelun käyttäjien kanssa GOG Galaxyn keskusteluportaalissa."

En ymmärrä, kun GOG:n omilla sivuilla taas ei sanota, että moninpeliä varten ois pakko käyttää tuota. Liekö tässä toimittaja sekoillu, eiköhän kyseessä ole ennemmin *mahdollisuus* moninpeliin tuotakin kautta, ie. yks uusi moninpelimuoto lisää, eikä vähemmän.

"Now, for one more feature we call cross-play. We always believed in an open world for gamers, with no obligation to be tied to a specific platform or client; and this is why GOG Galaxy will allow gamers to play with their buddies who use Steam, without any need to use any 3rd party client or account, nothing, nada. We’re taking care of connecting GOG.com and Steam players, so just sit back, relax and give it a try."

Tuo API tarjoaa vielä lisäksi mahdollisuuden eri alustojen välillä tapahtuvaan moninpeliin, eikä vaadi siis välttis GOG:n käyttämistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6. kesäkuuta, 2014 @ 18:51
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Juurikin noin luulen. GOG Galaxy tarjoaa uuden tavan etsiä moninpeliseuraa, ei poista wanhoja. Luultavasti kaikki GOG hostatut serverit tosin siirtyvät Galaxy tarjontaan.
En tosin edes tiedä onko GOG:lla omia peliservereitä, vai ovatko käyttäjät hostanneet niitä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä