AfterDawn logo

Asus esitteli uusia huipputarkoilla näytöillä varustettuja Zenbookeja ja Transformereita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft ehti toissa viikolla kehua kuinka sen Surface Pro 3 on maailman ohuin Intelin Core-suorittimeen perustuva tuote. Nyt Asus on vienyt pohjan tuolta väitteeltä, sillä se on julkistanut vain 7,3 millimetriä paksun Transformer Book T300 Chi -hybridin. Se on siis ohuempi kuin iPad Air.

Transformer Book T300 Chissä on 12,5-tuumainen 2560x1440 pikselin näyttö, "seuraavan sukupolven" Intel Core-suoritin ja LTE-tuki. Laitteen paksuus kasvaa 14,3 millimetriin kun siihen kiinnittää näppäimistötelakan. Asus ei halunnut vielä paljastaa Windows-pohjaisen Chin saatavuus- tai hintatietoja.

Asuksen tuotejulkistuslistasta löytyy toinenkin 12,5-tuumainen tuote, nimittäin Transformer Book V. Se on Chin tapaan hybridilaite, mutta Windows 8.1 -pohjaiseen koneeseen voi halutessaan kiinnittää ZenFone 5 -puhelimen, jolloin tietokoneen käyttöjärjestelmä vaihtuu Androidiksi. Tietokoneen nimessä oleva V-kirjan juontaa juurensa siitä, että laitetta voi käyttää viidessä tilassa: Android-puhelimena, Android-/Windows-tablettina tai Android-/Windows-kannettavana.


Jos hybridit eivät ole sinun juttusi, niin perinteisempi Zenbook NX500 saattaa kiinnostaa. Kannettavassa on 15,6-tuumainen ja 3840 x 2160 pikselin näyttö, Core i7 -suoritin sekä Nvidian GTX 850M-näytönohjain.

Lisätietoja laitteista löytyy Asuksen lehdistötiedotteesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT