AfterDawn logo

Intelin Broadwell-suorittimiin perustuvat tietokoneet tulevat saataville ennen joulua

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanichin mukaan uusiin Broadwell-suorittimiin perustuvia tietokoneita on saatavilla tämän vuoden joulumarkkinoilla. Niin sanottuun back-to-school-sesonkiin ne eivät näillä näkymin ennätä, joten uusia prosessoreita käyttäviä tietokoneita ei kannata odottaa ilmestyväksi ennen syyskuuta.

Broadwell-sukupolven piirit ovat mikroarkkitehtuurin osalta käytännössä samoja kuin viime vuonna markkinoille tulleet Haswell-prosessorit, mutta niiden valmistuksessa on käytetty pienempää 14 nanometrin tekniikkaa. Uuden valmistustekniikan käyttöönotossa on ilmennyt ongelmia, minkä takia Broadwellien myyntiintuloa on jouduttu lykkäämään hieman.

Intelillä on 14 nanometrin tuotantolaitoksia Oregonissa (D1X ja D1D) ja Irlannin Leixlipissä. Arizonaan on rakennettu uusi tuotantolaitos, jossa prosessoreita oli tarkoitus valottaa 450 millimetrin piikiekoille (muissa 14 nm:n tehtaissa käytetään 300 mm:n kiekkoja). Uudessa tehtaassa ei ole kuitenkaan kuin seinät ja katto, koska sen kalustamista on päätetty lykätä PC-markkinan suhdanteiden takia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT