BenQ:lta tulossa 32" AMVA-näyttö 2560x1440 resoluutiolla

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

BenQ:lta tulossa 32" AMVA-näyttö 2560x1440 resoluutiolla
Näyttörintamalla ollaan hyvää vauhtia siirtymässä 4K-aikaan ainakin kalliimpien mallien osalta, mutta BenQ:n uusi BL3200PT tuo 27" kokoluokasta tutun 2560x1440-resoluution entistä suurempaan tuumakokoon.

BenQ BL3200PT on ensimmäinen 32" AMVA-paneelilla varustettu näyttö, joka yltää 2560x1440-resoluutioon. VA-paneeleja on ollut toistaiseksi tarjolla vain 27" kokoon asti Full HD -resoluutiolla. BenQ:n AMVA-paneelit valmistaa AU Optronics, ja IPS-paneeleihin verrattuna ne tarjoavat syvemmän mustan, mutta katselukulmat ja väritoisto ei yleensä yllä samalle tasolle.

BL3200PT tukee BenQ:n nykyään markkinoimia Flicker-free ja Low Blue Light -tekniikoita. Flicker-free viittaa taustavalon kirkkaudensäädön toteutukseen, jossa ei käytetä PWM-tekniikkaa, sillä taustavalon PWM-modulointi matalalla taajuudella voi rasittaa herkimpien käyttäjien silmiä. Low Blue Light -tekniikka vuorostaan vähentää LED-taustavalaistuksen sinistä komponenttia, minkä pitäisi ainakin teoriassa vähentää silmien rasitusta.


Speksien osalta BenQ lupaa AMVA-näytöille tutun 3000:1 kontrastin sekä 4 ms GTG-vasteajan. Liitäntöinä toimii DVI, HDMI, DP 1.2 ja VGA. Mukana on myös USB-hubi kahdella USB 2.0 ja USB 3.0 -portilla. Näytön jalussa on myös kattavat säädöt, mukaan lukien korkeussäätö ja pivot.

BenQ BL3200PT tulee myyntiin ensi kuussa, ja se on jo ehditty listata Saksassa alle 600€ hintaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

RekookeR
RekookeR
Miten hitto se voi olla noin halpa?
Ku pienestä 24" NEC EA231 näytöstäkin joutui hetki sitten maksamaan jo 400 euroa.

-Reko

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä