Intel paljasti luvut: Elää edelleen vahvasti PC-aikakaudella

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel paljasti luvut: Elää edelleen vahvasti PC-aikakaudella
Intelin tammi-maaliskuun tulos oli hyvin pitkälle odotetunlainen: sirujätti tahkosi kolmen kuukauden aikana 12,8 miljardin dollarin liikevaihdosta noin 2,5 miljardin dollarin operatiivisen tuloksen. Molemmat lukemat ovat suunnilleen samalla tasolla kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Perinteinen tietokonemarkkina on ollut laskusuunnassa, mutta Windows XP:n huhtikuun alussa päättyneen tuen on toivottu saavan ihmiset marssimaan kauppoihin hankkimaan uusi tietokone. Päivitysvilkkaus ei ainakaan suoraan näy Intelin PC Client Groupin liikevaihdossa (7,9 miljardia dollaria), joka laski vuoden takaiseen verrattuna prosentilla. Voidaan tietysti spekuloida, olisiko lasku ollut voimakkaampaa ilman viime hetken XP-päivittäjiä.

Intelin toinen vahva tukijajalka on palvelimissa, jossa yhtiön bisnes kasvoi 11 prosentilla 3,1 miljardiin dollariin.

Sirujätin tämän vuoden alkua koskeva tulosjulkaisu on sikäli merkittävä, että Intel alkaa nyt raportoimaan säännöllisesti sen mobiilibisneksen kehityksestä. Se on PC- ja palvelintoimintoihin suhteutettuna vielä kovin pienessä roolissa, sillä puhelimiin ja tabletteihin tarkoitetuilla suorittimilla syntyi liikevaihtoa vain 156 miljoonaa dollaria (laskua vuodentakaiseen on 61 prosenttia). PC on tällä hetkellä Intelille yli 50 kertaa suurempi bisnes kuin mobiili.


Samalla yhtiö kertoi Internet of Things Group -yksikön liikevaihdon olleen 482 miljoonaa dollaria. Ryhmän tulokseen raportoidaan muun muassa Quark-piirien (kuvassa) myynti.

Intelin tavoitteena on myydä tämän vuoden aikana 40 miljoonaa suoritinta tablet-tietokoneisiin. Tammi-maaliskuussa siruja myytiin viisi miljoonaa kappaletta, joten yhtiön pitää kiristää tahtiaan voimakkaasti päästäkseen tavoitteeseen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä