AfterDawn logo

Microsoft avasi ovet universaaleille Windows-sovelluksille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft on alkanut otttaa vastaan universaaleja Windows-sovelluksia Windows Storessa ja Windows Phone Storessa. Universaalit sovellukset esiteltiin huhtikuun alussa Build-kehittäjätapahtumassa.

Universaalien Windows-sovellusten hienous on kehittäjien kannalta se, että he pystyvät luomaan ohjelmia niin puhelimille, tableteille, tietokoneille ja tulevaisuudessa myös Xboxille käyttämällä samaa koodia. Sovellusten käyttöliittymät pitää vain optimoida eri laitteille sopivaksi. Tämä vähentää kehittäjien työn määrää merkittävästi ja lisännee tätä kautta Windows-ekosysteemin kiinnostavuutta, mikä tarkoittaa lisää ohjelmia Microsoftin sovelluskauppoihin.


Kuluttajatkin hyötyvät uudesta sovelluskehitysmallista, sillä mikäli he ostavat universaalin ohjelman puhelimelleen, on se sen jälkeen saatavilla ilmaiseksi myös kaikille muillekin laitteille. Applen App Storessa on vastaavankaltainen mahdollisuus iPhonen ja iPadin välillä, mutta se ei koske Mac-tietokoneita.

Windows Storen ja Windows Phone Storen linkitetyt ohjelmat tunnistaa hinnan vieressä olevasta puhelinta ja tablettia/tietokonetta esittävästä kuviosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT