Microsoft leikkaa merkittävästi Windowsin tarvitsemaa tallennustilaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Microsoft leikkaa merkittävästi Windowsin tarvitsemaa tallennustilaa
Viime viikolla julkaistun Windows 8.1 Update -päivityksen yhteydessä Microsoft esitteli uuden WIMBoot-asennusmenetelmän, jonka tärkeimpänä tavoitteena on kutistaa käyttöjärjestelmän asentamiseen tarvittavan tilan määrää. Näin Windowsia voidaan käyttää aiempaa edullisimmissa laitteissa.

Tähän asti Windowsin asennus on kirjoittanut samat tiedostot massamuistille kahteen kertaan: varmuuskopioksi (pakattuna) ja varsinaisiksi käyttötiedostoiksi (pakkaamattomana). Tämä luonnollisesti syö paljon tallennustilaa ja 16 gigatavun asemilla varustetuissa laitteissa vapaata tilaa voikin olla vain seitsemän gigatavua.

WIMBootin ajatuksena on päästä tietojen kaksinkertaisesta tallentamisesta eroon, jolloin loppukäyttäjän käytettäviin jää enemmän tallennustilaa. Menetelmässä tiedostot kirjoitetaan vain kertaalleen pakatussa muodossa varmuuskopio-osiolle. Pakattuja tiedostoja käytetään myös käyttötiedostoina erityisten osoitintiedostojen avulla. Vapaata tallennustilaa voidaan saada tämän ansiosta jopa viisi gigatavua lisää.


WIMBoot-asennus on mahdollista vain eMMC- ja SSD-asemilla varustetuissa järjestelmissä. Kiintolevyille tehdyissä asennuksissa se verottaisi liian paljon suorituskykyä. Menetelmä on tarkoitettu laitevalmistajien käytettäväksi.

Alla olevissa kuvissa esitetään WIMBootin ero aiempaan osioiden avulla (ylemmässä kuvassa perinteinen tapa, alemmassa WIMBoot-menetelmä).
Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

tataka
tataka
Hienoa jos tulisi alle 170 euron tabletti windowsilla joka paljon parempi kuin samanhintainen androidi, kun voi käyttää 16 gigan emmc muistia sekä mikkisofta ei veloita pikkutableteista windows lisenssiä pahemmin niin hinnat tippuu :)

Se nostaa myös laadukkaiden windows storen pelien ja ohjelmien määriä.

Kommentoi uutista