AMD julkaisi Radeon R9 295X2 -näytönohjaimen

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD julkaisi Radeon R9 295X2 -näytönohjaimen
AMD on tänään odotetusti julkaissut Radeon R9 295X2 -tuplanäytönohjaimen. Kahteen Tahiti-piiriin perustuva kortti erottuu muista korteista kookkaan vesijäähdytyksensä ansiosta.

Radeon R9 295X2 on spekseiltään käytännössä kaksi R9 290X -näytönohjainta lyötettynä yhteen. Tämä tarkoittaa myös 500W TDP-arvoa, joka on toistaiseksi suurin tehonkulutuslukema yksittäiselle näytönohjaimelle. AMD on käyttänyt kortissa vain kahta 8-pinnistä lisävirtaliitintä, mikä helpottaa johtosotkua kotelon sisällä, mutta asettaa samalla vaatimuksia virtalähteelle. Kortti vaatii virtalähteeltä riittävästi ampeereja kahteen 12V lähtöön, ja kaikki virtalähteet eivät ole välttämättä riittäviä vaikka kyljen wattilukema olisikin riittävän suuri.Tom's Hardware US testasi kortin 1440p ja 4K-resoluutioilla ja vertasi sitä muun muassa Nvidian GTX 780 Ti SLI -kokoonpanoon, joka on todennäköisesti myös melko lähellä tulevaa Titan Z:tä suorituskykynsä osalta. Suorituskyky on odotetusti samaa luokkaa 290X CrossFiren ja GTX 780 Ti SLI:n kanssa. AMD on myös hionut ruudunpäivityksen sulavuutta sitten edellisen tuplanäytönohjaimen (Radeon HD 7990) julkaisun. CrossFiren tökkimisongelmat on enimmäkseen korjattu, mutta Frame Pacing -tuki puuttuu yhä DX9- ja OpenGL-sovelluksilta.


AMD Radeon R9 295X2 ilmestyy myyntiin viikolla 17. Suositushintaa sillä on 1499$ tai 1099€+arvonlisävero, eli Suomessa vajaat 1400€. Hintalapun osalta se on vain puolet Nvidian tulevasta tuplakortista, mutta kaksi R9 290X -näytönohjainta irtoaa tällä hetkellä Suomessakin alle 1000 eurolla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

muppis
muppis
Olisiko mahdollista näihin testeihin saada myös kolikonlouhintatestejä? Varmasti kiinnostaa yhtä ostajakuntaa enemmän kuin joku BF4 suorituskyky.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Biisiketju 5432 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 170 PC:n pelit
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Näytä lisää viestejä