AMD julkaisemassa vesijäähdytyksellä varustetun monsterinäytönohjaimen

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD julkaisemassa vesijäähdytyksellä varustetun monsterinäytönohjaimen
Nvidia esitteli vastikään uutta Titan Z -nimellä kulkevaa kahden GK110-piirin näytönohjainta huikealla 3000$ hintalapulla varustettuna. Se ei kuitenkaan ole jäämässä ilman kilpakumppania, sillä AMD on valmistelemassa uuden Radeon R9 295 X2 -näytönohjaimen julkaisua.

Videocardz.com on saanut käsiinsä ison kasan kuvia ja infoa tulevasta kortista, joka turvautuu odotetusti vesijäähdytykseen kahden Tahiti XT -piirin aiheuttaman lämpökuorman siirtämisessä piiltä huoneilmaan.
Vuotaneiden tietojen mukaan Radeon R9 295 X2 käyttää kahta Tahiti XT -piiriä 1018 MHz kellotaajuudella, joka on 18 MHz korkeampi kuin 290X:n nimellinen kellotaajuus. 290X:n kohdalla 1 GHz:n kellotaajuus ei kuitenkaan usein toteutunut referenssijäähdyttimen heikkouden takia, ja piirin lämpötilan noustessa 95 asteen tuntumaan kellotaajuuksia laskettiin merkittävästi.R9 295X:n TDP-arvoksi on ilmoitettu 500W, mutta poikkeuksellisesti kortista löytyy vain kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitintä. Yhden 8-pinnisen lisävirtaliittimen tehorajaksi on yleensä annettu 150W, mutta todellisuudessa raja voidaan ylittää kunhan komponentit sen kestävät.Vesijäähdytyksen toteuttajana on Asetek. Nähtäväksi jää kuinka 120 mm jäähdytyskenno riittää R9 295 X2:n jäähdyttämiseen. Vuotaneiden tietojen perusteella julkaisua odotetaan ensi tiistaille. Hinta-arviot vuorostaan liikkuvat 1500$ tienoilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä