Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi
Microsoft on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen Windowsin markkinaosuuden kasvuun älypuhelimissa ja tableteissa. Hyvä osoitus tästä on yhtiön Build-tapahtumassa tiedottama päätös tarjota Windows ilmaiseksi kaikkiin alle yhdeksäntuumaisiin laitteisiin.

Alkuvuonna kirjoitettiin paljon uutisia Microsoftin suunnitelmista laskea aggressiivisesti tiettyjen Windows-tuotteiden hintoja, jotta niiden kysynnälle saataisiin uutta potkua. Huhuissa liikkui myös Windows 8.1 with Bing -käyttöjärjestelmäversio, jonka Microsoft tarjoaisi ilmaiseksi. Ohjelmistojätin arveltiin yrittävän tehdä rahaa käyttöjärjestelmän mukana tulevilla ohjelmistoilla ja palveluilla.

Microsoftin päätös tarjota Windows ilmaiseksi koskee käytännössä puhelimia ja tiettyjä tabletteja, joihin laitevalmistajat ovat jo voineet valita Googlen tarjoaman ilmaisen Androidin. Microsoftin taka-ajatuksena on pitää Windowsin hinta mahdollisimman kilpailukykyisenä, jotta laitevalmistajat hyppäisivät sen kelkkaan ja myisivät vastaavasti kuluttajille edullisia Windows-puhelimia. Windowsin markkinaosuus älypuhelimissa ja tableteissa on häviävän pieni, joten jotakin radikaalia oli pakko tehdä. Mobiili on Microsoftille liian iso markkina hukattavaksi.


Samassa tilaisuudessa Microsoft kertoi kehittäjille uusista universaaleista Windows-ohjelmista, joita voidaan suorittaa niin puhelimella, tabletilla, pöytäkoneella kuin Xboxillakin, joka näyttäisi sopivan viime kesänä esiteltyyn One Microsoft -strategiaan kuin nenä päähän ja voi edesauttaa Windows-mobiililaitteiden myyntiä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5396 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä