Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi
Microsoft on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen Windowsin markkinaosuuden kasvuun älypuhelimissa ja tableteissa. Hyvä osoitus tästä on yhtiön Build-tapahtumassa tiedottama päätös tarjota Windows ilmaiseksi kaikkiin alle yhdeksäntuumaisiin laitteisiin.

Alkuvuonna kirjoitettiin paljon uutisia Microsoftin suunnitelmista laskea aggressiivisesti tiettyjen Windows-tuotteiden hintoja, jotta niiden kysynnälle saataisiin uutta potkua. Huhuissa liikkui myös Windows 8.1 with Bing -käyttöjärjestelmäversio, jonka Microsoft tarjoaisi ilmaiseksi. Ohjelmistojätin arveltiin yrittävän tehdä rahaa käyttöjärjestelmän mukana tulevilla ohjelmistoilla ja palveluilla.

Microsoftin päätös tarjota Windows ilmaiseksi koskee käytännössä puhelimia ja tiettyjä tabletteja, joihin laitevalmistajat ovat jo voineet valita Googlen tarjoaman ilmaisen Androidin. Microsoftin taka-ajatuksena on pitää Windowsin hinta mahdollisimman kilpailukykyisenä, jotta laitevalmistajat hyppäisivät sen kelkkaan ja myisivät vastaavasti kuluttajille edullisia Windows-puhelimia. Windowsin markkinaosuus älypuhelimissa ja tableteissa on häviävän pieni, joten jotakin radikaalia oli pakko tehdä. Mobiili on Microsoftille liian iso markkina hukattavaksi.


Samassa tilaisuudessa Microsoft kertoi kehittäjille uusista universaaleista Windows-ohjelmista, joita voidaan suorittaa niin puhelimella, tabletilla, pöytäkoneella kuin Xboxillakin, joka näyttäisi sopivan viime kesänä esiteltyyn One Microsoft -strategiaan kuin nenä päähän ja voi edesauttaa Windows-mobiililaitteiden myyntiä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä