Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi
Microsoft on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen Windowsin markkinaosuuden kasvuun älypuhelimissa ja tableteissa. Hyvä osoitus tästä on yhtiön Build-tapahtumassa tiedottama päätös tarjota Windows ilmaiseksi kaikkiin alle yhdeksäntuumaisiin laitteisiin.

Alkuvuonna kirjoitettiin paljon uutisia Microsoftin suunnitelmista laskea aggressiivisesti tiettyjen Windows-tuotteiden hintoja, jotta niiden kysynnälle saataisiin uutta potkua. Huhuissa liikkui myös Windows 8.1 with Bing -käyttöjärjestelmäversio, jonka Microsoft tarjoaisi ilmaiseksi. Ohjelmistojätin arveltiin yrittävän tehdä rahaa käyttöjärjestelmän mukana tulevilla ohjelmistoilla ja palveluilla.

Microsoftin päätös tarjota Windows ilmaiseksi koskee käytännössä puhelimia ja tiettyjä tabletteja, joihin laitevalmistajat ovat jo voineet valita Googlen tarjoaman ilmaisen Androidin. Microsoftin taka-ajatuksena on pitää Windowsin hinta mahdollisimman kilpailukykyisenä, jotta laitevalmistajat hyppäisivät sen kelkkaan ja myisivät vastaavasti kuluttajille edullisia Windows-puhelimia. Windowsin markkinaosuus älypuhelimissa ja tableteissa on häviävän pieni, joten jotakin radikaalia oli pakko tehdä. Mobiili on Microsoftille liian iso markkina hukattavaksi.


Samassa tilaisuudessa Microsoft kertoi kehittäjille uusista universaaleista Windows-ohjelmista, joita voidaan suorittaa niin puhelimella, tabletilla, pöytäkoneella kuin Xboxillakin, joka näyttäisi sopivan viime kesänä esiteltyyn One Microsoft -strategiaan kuin nenä päähän ja voi edesauttaa Windows-mobiililaitteiden myyntiä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Linux Mint 19 32bit nykivä video kokoruututilassa 1 Linux -keskustelu
Tietokoneen osat budjetti 3000e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Lenovo ideapad 320 3 Kannettavat tietokoneet
Nopeustesti.com 3 Laajakaistaliittymät
Biisiketju 4487 Vapaata keskustelua
Puhelut nauhoittava softa 1 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 10 Virukset ja haittaohjelmat
Perseilyketju. 2134 Vapaata keskustelua
Videoketju 349 Vapaata keskustelua
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 5 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä