Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi
Microsoft on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen Windowsin markkinaosuuden kasvuun älypuhelimissa ja tableteissa. Hyvä osoitus tästä on yhtiön Build-tapahtumassa tiedottama päätös tarjota Windows ilmaiseksi kaikkiin alle yhdeksäntuumaisiin laitteisiin.

Alkuvuonna kirjoitettiin paljon uutisia Microsoftin suunnitelmista laskea aggressiivisesti tiettyjen Windows-tuotteiden hintoja, jotta niiden kysynnälle saataisiin uutta potkua. Huhuissa liikkui myös Windows 8.1 with Bing -käyttöjärjestelmäversio, jonka Microsoft tarjoaisi ilmaiseksi. Ohjelmistojätin arveltiin yrittävän tehdä rahaa käyttöjärjestelmän mukana tulevilla ohjelmistoilla ja palveluilla.

Microsoftin päätös tarjota Windows ilmaiseksi koskee käytännössä puhelimia ja tiettyjä tabletteja, joihin laitevalmistajat ovat jo voineet valita Googlen tarjoaman ilmaisen Androidin. Microsoftin taka-ajatuksena on pitää Windowsin hinta mahdollisimman kilpailukykyisenä, jotta laitevalmistajat hyppäisivät sen kelkkaan ja myisivät vastaavasti kuluttajille edullisia Windows-puhelimia. Windowsin markkinaosuus älypuhelimissa ja tableteissa on häviävän pieni, joten jotakin radikaalia oli pakko tehdä. Mobiili on Microsoftille liian iso markkina hukattavaksi.


Samassa tilaisuudessa Microsoft kertoi kehittäjille uusista universaaleista Windows-ohjelmista, joita voidaan suorittaa niin puhelimella, tabletilla, pöytäkoneella kuin Xboxillakin, joka näyttäisi sopivan viime kesänä esiteltyyn One Microsoft -strategiaan kuin nenä päähän ja voi edesauttaa Windows-mobiililaitteiden myyntiä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Panasonic TV:n kanavat hukassa 1 Televisiot
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 2 WLAN ja lähiverkot
Videoketju 418 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5216 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1181 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pc / vahvistin ääniongelma 18 Vapaata keskustelua
Uusi pelikone 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 209 Windows -ongelmat
Viafree suljetaan 3 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 10 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä