Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Microsoft pistää kaiken peliin: Tarjoaa Windowsia ilmaiseksi
Microsoft on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen Windowsin markkinaosuuden kasvuun älypuhelimissa ja tableteissa. Hyvä osoitus tästä on yhtiön Build-tapahtumassa tiedottama päätös tarjota Windows ilmaiseksi kaikkiin alle yhdeksäntuumaisiin laitteisiin.

Alkuvuonna kirjoitettiin paljon uutisia Microsoftin suunnitelmista laskea aggressiivisesti tiettyjen Windows-tuotteiden hintoja, jotta niiden kysynnälle saataisiin uutta potkua. Huhuissa liikkui myös Windows 8.1 with Bing -käyttöjärjestelmäversio, jonka Microsoft tarjoaisi ilmaiseksi. Ohjelmistojätin arveltiin yrittävän tehdä rahaa käyttöjärjestelmän mukana tulevilla ohjelmistoilla ja palveluilla.

Microsoftin päätös tarjota Windows ilmaiseksi koskee käytännössä puhelimia ja tiettyjä tabletteja, joihin laitevalmistajat ovat jo voineet valita Googlen tarjoaman ilmaisen Androidin. Microsoftin taka-ajatuksena on pitää Windowsin hinta mahdollisimman kilpailukykyisenä, jotta laitevalmistajat hyppäisivät sen kelkkaan ja myisivät vastaavasti kuluttajille edullisia Windows-puhelimia. Windowsin markkinaosuus älypuhelimissa ja tableteissa on häviävän pieni, joten jotakin radikaalia oli pakko tehdä. Mobiili on Microsoftille liian iso markkina hukattavaksi.


Samassa tilaisuudessa Microsoft kertoi kehittäjille uusista universaaleista Windows-ohjelmista, joita voidaan suorittaa niin puhelimella, tabletilla, pöytäkoneella kuin Xboxillakin, joka näyttäisi sopivan viime kesänä esiteltyyn One Microsoft -strategiaan kuin nenä päähän ja voi edesauttaa Windows-mobiililaitteiden myyntiä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
Biisiketju 5294 Vapaata keskustelua
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Hinnoittelu kysymys 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
ZTE MC801A ja MESH-verkko 2 WLAN ja lähiverkot
google tili kaapattu 98 Windows -ongelmat
Näytön rakeisuus HDMI-kaapelia käytettäessä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä