Google ja Microsoft painostivat: Asus luopuu dual OS -tietokoneista

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Google ja Microsoft painostivat: Asus luopuu dual OS -tietokoneista
Asus on luopunut toistaiseksi suunnitelmistaan tuoda markkinoille sekä Androidilla että Windowsilla varustettuja tietokoneita, kertoo Wall Street Journal. Ominaisuuteen perustuvia laitteita on esitelty useita viime kesän jälkeen.

Syy suunnitelmien romuttumiselle on Googlen ja Microsoftin antamassa vastaanottossa. Kumpikaan käyttöjärjestelmäkehittäjistä ei ole selvistikään ollut erityisen tyytyväinen näkemäänsä. Intel on ollut mukana edesauttamassa kahden käyttöjärjestelmän laitteiden kehitystä. Dual OS -laitteiden peruuntuminen on näin ollen isku Intelin kasvoille.

Vaikka jokainen yritys päättää millaisia tuotteita ne tuovat markkinoille, on esimerkiksi Microsoftilla paljon valtteja, joilla se voi painostaa ja antaa "ohjausta" valintoihin. Googlellakin on varmasti omat konstit, joilla se saa Android-valmistajat tottelemaan omaa tahtoaan.


Myös Samsung on esitellyt kahdella käyttöjärjestelmällä varustetun Ativ Q -tietokoneen. Se ei ole vieläkään tullut myyntiin, vaikka tietokone julkistettiin viime kesänä.

On jännittävää nähdä miten Microsoft ja Google suhtautuvat tuleviin dual OS -puhelimiin, jollaisia Huawei ja Karbonn ovat jo luvanneet tuoda myyntiin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

tthuhta
tthuhta
Microsoftillehan tämä on normaalia, ettei mitään dualbootteja sallita, mutta että Googlekin?
Hitachi oli aikoinaan lanseeraamassa PC:itä, joissa olisi dual boottina Windows 98 ja BeOS. Microsoft huomautti, että lukekaapa sopimuksenne tarkemmin.
Viesti oli selvä. Turha yrittää tunkea Microsoftin hallitsemille markkinoille, kun Microsoft sanelee ehdot valmistajille.
Nytkö Google pyrkii PC-markkinoille ja aikoo, että "mitä osuutta Microsoftilta otetaan, sen otamme me", eikä joku GNU/Linux tai muu.
Esim. EU voisi tehdä direktiivin, että mikä tahansa valmistaja saa tehdä dual-bootteja tai vaikka tri- tai quad-bootteja. Simppeli laki, jonka mukaan softan myyjällä tai lisensijoidalla ei ole oikeutta määrätä mitä muuta softaa laitteeseen saa asentaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. maaliskuuta, 2014 @ 19:32
Boss93
Boss93
Epäilenpä, ettei tuo android olisi edes ollut kovin hyvä käyttää kannettavassa tietokoneessa... Kuvitelkaapa nyt win 8.1 kosketusnäyttökeskeisyys kerrottuna sadalla ja saatte androidin käyttökokemuksen hiirellä ja näppäimistöllä... Tiedä sitten oliko tuossa tarkotus olla myös kosketusnäyttö, mutten siltikään hankkisi kannettavaa tietokonetta tabletin ominaisuuksilla.
Lakupiip
Lakupiip
Aika lapsellista Microsoftilta ja Googlelta kun ajattelee että eihän noi käyttikset edes ole varsinaisia kilpailijoita, Win 8 on PC käyttis ja Android tablet/mobiili käyttis.
Lakupiip
Lakupiip
Edit: Tupla
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16. maaliskuuta, 2014 @ 20:03

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä