AfterDawn logo

Google ja Microsoft painostivat: Asus luopuu dual OS -tietokoneista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Asus on luopunut toistaiseksi suunnitelmistaan tuoda markkinoille sekä Androidilla että Windowsilla varustettuja tietokoneita, kertoo Wall Street Journal. Ominaisuuteen perustuvia laitteita on esitelty useita viime kesän jälkeen.

Syy suunnitelmien romuttumiselle on Googlen ja Microsoftin antamassa vastaanottossa. Kumpikaan käyttöjärjestelmäkehittäjistä ei ole selvistikään ollut erityisen tyytyväinen näkemäänsä. Intel on ollut mukana edesauttamassa kahden käyttöjärjestelmän laitteiden kehitystä. Dual OS -laitteiden peruuntuminen on näin ollen isku Intelin kasvoille.

Vaikka jokainen yritys päättää millaisia tuotteita ne tuovat markkinoille, on esimerkiksi Microsoftilla paljon valtteja, joilla se voi painostaa ja antaa "ohjausta" valintoihin. Googlellakin on varmasti omat konstit, joilla se saa Android-valmistajat tottelemaan omaa tahtoaan.


Myös Samsung on esitellyt kahdella käyttöjärjestelmällä varustetun Ativ Q -tietokoneen. Se ei ole vieläkään tullut myyntiin, vaikka tietokone julkistettiin viime kesänä.

On jännittävää nähdä miten Microsoft ja Google suhtautuvat tuleviin dual OS -puhelimiin, jollaisia Huawei ja Karbonn ovat jo luvanneet tuoda myyntiin.

4 KOMMENTTIA

tthuhta1/4

Microsoftillehan tämä on normaalia, ettei mitään dualbootteja sallita, mutta että Googlekin?
Hitachi oli aikoinaan lanseeraamassa PC:itä, joissa olisi dual boottina Windows 98 ja BeOS. Microsoft huomautti, että lukekaapa sopimuksenne tarkemmin.
Viesti oli selvä. Turha yrittää tunkea Microsoftin hallitsemille markkinoille, kun Microsoft sanelee ehdot valmistajille.
Nytkö Google pyrkii PC-markkinoille ja aikoo, että "mitä osuutta Microsoftilta otetaan, sen otamme me", eikä joku GNU/Linux tai muu.
Esim. EU voisi tehdä direktiivin, että mikä tahansa valmistaja saa tehdä dual-bootteja tai vaikka tri- tai quad-bootteja. Simppeli laki, jonka mukaan softan myyjällä tai lisensijoidalla ei ole oikeutta määrätä mitä muuta softaa laitteeseen saa asentaa.

Boss932/4

Epäilenpä, ettei tuo android olisi edes ollut kovin hyvä käyttää kannettavassa tietokoneessa... Kuvitelkaapa nyt win 8.1 kosketusnäyttökeskeisyys kerrottuna sadalla ja saatte androidin käyttökokemuksen hiirellä ja näppäimistöllä... Tiedä sitten oliko tuossa tarkotus olla myös kosketusnäyttö, mutten siltikään hankkisi kannettavaa tietokonetta tabletin ominaisuuksilla.

Lakupiip3/4

Aika lapsellista Microsoftilta ja Googlelta kun ajattelee että eihän noi käyttikset edes ole varsinaisia kilpailijoita, Win 8 on PC käyttis ja Android tablet/mobiili käyttis.

Lakupiip4/4

Edit: Tupla

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT