Tietokonetoimituksille povataan kovaa laskua tällekin vuodelle

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Tietokonetoimituksille povataan kovaa laskua tällekin vuodelle
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan tietokoneiden (kannettavat, pöytätietokoneet) myynti laski viime vuonna 9,8 prosenttia. Yhtiö arvio aiemmin myynnin laskun olevan 9,7 prosenttia, mutta lukemaa korjattiin joulukuussa 10,1 prosenttiin. IDC rukkasi myös tämän vuoden myyntiennustettaan: 3,8 prosentin sijaan myynnin odotetaan laskevan tänä vuonna noin kuuden prosentin verran.

IDC ei usko Windows XP:n tuen päättymisen johtavan mihinkään pitkäkestoiseen kysynnän kasvuun. StatCounterin mukaan edelleen useammassa kuin joka kuudennessa verkkoon kytketystä tietokoneesta löytyy Windows XP. Kiinaa koskevien tilastolukujen mukaan joka toisessa tietokoneessa on XP.

Edellinen vuosikymmen oli tietokonemyynnin kasvuaikaa, mutta nyt se on taittunut laskumarkkinaksi. IDC:n mukaan vuonna 2000 tietokoneita toimitettiin maailmanlaajuisesti 131,7 miljoonaa kappaletta ja kymmenen vuotta myöhemmin lukema oli 352,4 miljoonaa kappaletta. Mikäli IDC:n tuorein ennuste toteutuu, tulee tietokonetoimitukset jäämään alle 300 miljoonaan kappaleeseen – kyseinen raja ylitettiin vuonna 2009.


IDC arvioi, että lasku jatkuu tulevinakin vuosina, mutta selvästi maltillisempana kuin viime ja tänä vuonna. Kehittyvät taloudet ovat aiemmin ylläpitäneet tietokonemyynnin kasvua, mutta niiden heikko taloustilanne tulee IDC:n mukaan vaikuttamaan PC-myyntiin laskevasti.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

mcmopo
mcmopo
Yksinkertainen syy tuohon on että kukaan ei tarvitse uusia koneita paitsi ne jotka pelaa tietokoneella. Viisivuotta vanhalla koneella tekee hyvin perusasiat. Kun taas mennään muutamavuosi taaksepäin niin kaksivuotta vanha kone oli jo hidas eikä pysynyt käyttöjärjestelmien/ohjealmien kehityksessä mukana.

Nykyään koneet on saavuttanut tietyn pisteen jossa uuden koneen tehosta ei ole mitään hyötyä. Lisäksi vaikka koneet kehittyy niin prosentuaalisesti kehittyminen on hidastunut huomattavasti.

EDIT: Niin tarkoitin tuolla kehittymisellä nopeutta en virrankulutusta mihin nykyään panostetaan enemmän.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. maaliskuuta, 2014 @ 12:03

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Kannattaa hommata siis mobiililaitteita, koska siellä on oikeasti jotain kehitystä, josta on käyttäjälle jotain konkreettista hyötyä.
Yep. 5 vuotta vanhalla pöytäkoneella pärjää hienosti!
Tomppa89
Tomppa89
5 vuotta vanha siihen aikaan halpisläppäri (400€+) pyörittää kaiken peruskäyttöön tarvittavan vallan mainiosti vielä tänäkin päivänä. Prosessorit ovat saavuttaneet pisteen, jossa perussovellusten toiminta on sulavaa halvimmankin hintaluokan laitteilla. Prosessorit ovat laskentatehon puolesta lähes junnanneet paikallaan vuodesta 2011 asti, jolloin Intelin 2000-sarja julkaistiin. Lisätehoja, kun ei kauheasti muualla tarvita, kun peleissä, palvelimissa ja muissa ammattisovelluksissa. Perus Jormalla ei ole mitään tarvetta paremmalle koneelle.
KTPH
KTPH
Sama juttu. Vanha Samsung miniläppäri jaksaa kummasti kun korvasin hidastelutautia poteneen Windows XP:n Linuxilla. Ei olekkaan sitten tarvinnu ostaa uutta konetta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
Biisiketju 5294 Vapaata keskustelua
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Hinnoittelu kysymys 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
ZTE MC801A ja MESH-verkko 2 WLAN ja lähiverkot
google tili kaapattu 98 Windows -ongelmat
Näytön rakeisuus HDMI-kaapelia käytettäessä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä