AfterDawn logo

Samsung hyökkää Applea vastaan: Mainoksissa naureskellaan iPad Airille ja iPhone 5s:lle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Samsung naureskelee uusilla Yhdysvaltain markkinoille suunnatuissa mainoksissaan Applen iPad Airille sekä iPhonelle. Mainoksissa kiinnitetään luonnollisesti huomiota Applen tuotteiden heikkouksiin ja korostetaan niitä seikkoja, joissa Samsungin omat tuotteet ovat vahvimmillaan.

IPad Airin kimppuun Samsung hyökkää parodioimalla Applen kynä-mainosta, jossa kamera zoomaa hiljalleen pöydällä olevaa kynää kohti ja kertoja kuvailee millaisia asioita se mahdollistaa. Mainoksen lopussa käykin ilmi, että kynän takana on sitäkin ohuempi iPad Air, jonka mahdollisuuksia kertoja koko ajan kuvaili. Samsungin parodiaversiossa asetelma on samantyyppinen, mutta kynän takana olevan iPad Airin takaa löytyy vieläkin ohuempi Galaxy Tab Pro 10.1 (0,2 mm:ä ohuempi).

Samsung alleviivaa myös sitä, että Galaxy Tabillä voidaand suorittaa useampaa sovellusta samanaikaisesti, kun iPad Airin näytöllä näkyy vain yksi sovellus kerrallaan.

Usean sovelluksen käyttöä samanaikaisesti korostetaan myös Galaxy Note 3 -mainoksessa, jossa naureskellaan iPhone 5s:n nykystandardeilla mitattuna pienen näytön koolle ja resoluutiolle.


Aggressiiviset mainokset eivät ole mikään uusi asia Yhdysvalloissa. Kilpailijoiden vähättelyyn ovat sortuneet Samsungin lisäksi Microsoft ja Applekin (Get a Mac -kampanja).

3 KOMMENTTIA

keijo1231/3

Tää on tosi naurettavaa mainontaa : DD tai edes ylipäätään haukkumaan toisen työtä.

Boss932/3

@1

Tarkoituksella naurettavaa. Parodia on nimenomaan yksi komedian muoto ja sitä käyttäessä mainonnassa saadaan hauskalla tavalla tuotua esille oman tuotteen vahvuuksia. Lisäksi, kuten artikkelissa mainittiin on Apple harrastanut tätä toimintaa itsekin, joten sitä saa mitä tilaa.

ArttuH5N13/3

Itse en pidä näistä toisen yhtiön tuotetta vastaan hyökkäävistä mainoksista. Vaikka pidänkin Nokian uudesta otteesta mainontaan (joka on juurikin tätä, hyökkäämistä), itse toivoisin mainostuksen keskittyvän siihen omaan tuotteeseen, mihin se kykenee itsenäisesti, eikä suhteessa muihin tuotteisiin. Toki tälläisen "reiluuden" tai "puhtaan pelin" toivominen on sinänsä hölmöä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT