Office voi tulla iPadille jo muutaman kuukauden kuluttua

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Office voi tulla iPadille jo muutaman kuukauden kuluttua
Microsoftin Office-sovellusten tulemisesta Applen iOS-laitteille on huhuttu ainakin vuodesta 2011 lähtien. Ohjelmistojätin halukkuutta tuoda yritysmaailman suosimat toimisto-ohjelmat kilpailevan ekosysteemin ulottuviin on saatettu ihmetellä, mutta vähitellen on käynyt selväksi, ettei Microsoft voi käyttää lypsylehmäänsä lyömäaseena Windowsin mobiilipenetraation edistämisessä.

Nappulat iOS:lle ja Androidille suunnitellun Officen kohdalla alkoivat liikkua viime kesänä, jolloin toimistosovellukset tulivat iPhonen ja Android-puhelimien saataville. Tableteille optimoitua Officea ei ole kuitenkaan näkynyt sovelluskauppojen tarjonnassa. Microsoftin on kuitenkin tiedetty kehittävän toimisto-ohjelmistaan touch first -versioita ("Gemini"), jotka soveltuvat paremmin tablet-käyttöön kuin mitä nykyiset ohjelmat.

ZDNetin Mary Jo Foleyn mukaan Microsoftin entinen toimitusjohtaja Steve Ballmer on antanut luvan julkaista iPadille optimoitu Office heti kun se on valmis. Tämä voi tarkoittaa sitä, että isoille kosketusnäytöille optimoidun Officen saa iPadille ennen kuin se tulee Windowsille tai Androidille, mahdollisesti jo tämän vuoden alkupuoliskolla. Aiemmin Foleyn lähteet kertoivat, että Office for iPadin julkaisu oli suunnitteilla tämän vuoden syksyksi.


Officen käyttö iPadillä tai Android-tableteilla vaati todennäköisesti Office 365 -tilauksen.

Apple lupasi viime vuonna iWork-ohjelmat ilmaiseksi kaikille uusille Mac- ja iOS-laitteiden ostajille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä