Office voi tulla iPadille jo muutaman kuukauden kuluttua

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Office voi tulla iPadille jo muutaman kuukauden kuluttua
Microsoftin Office-sovellusten tulemisesta Applen iOS-laitteille on huhuttu ainakin vuodesta 2011 lähtien. Ohjelmistojätin halukkuutta tuoda yritysmaailman suosimat toimisto-ohjelmat kilpailevan ekosysteemin ulottuviin on saatettu ihmetellä, mutta vähitellen on käynyt selväksi, ettei Microsoft voi käyttää lypsylehmäänsä lyömäaseena Windowsin mobiilipenetraation edistämisessä.

Nappulat iOS:lle ja Androidille suunnitellun Officen kohdalla alkoivat liikkua viime kesänä, jolloin toimistosovellukset tulivat iPhonen ja Android-puhelimien saataville. Tableteille optimoitua Officea ei ole kuitenkaan näkynyt sovelluskauppojen tarjonnassa. Microsoftin on kuitenkin tiedetty kehittävän toimisto-ohjelmistaan touch first -versioita ("Gemini"), jotka soveltuvat paremmin tablet-käyttöön kuin mitä nykyiset ohjelmat.

ZDNetin Mary Jo Foleyn mukaan Microsoftin entinen toimitusjohtaja Steve Ballmer on antanut luvan julkaista iPadille optimoitu Office heti kun se on valmis. Tämä voi tarkoittaa sitä, että isoille kosketusnäytöille optimoidun Officen saa iPadille ennen kuin se tulee Windowsille tai Androidille, mahdollisesti jo tämän vuoden alkupuoliskolla. Aiemmin Foleyn lähteet kertoivat, että Office for iPadin julkaisu oli suunnitteilla tämän vuoden syksyksi.


Officen käyttö iPadillä tai Android-tableteilla vaati todennäköisesti Office 365 -tilauksen.

Apple lupasi viime vuonna iWork-ohjelmat ilmaiseksi kaikille uusille Mac- ja iOS-laitteiden ostajille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Biisiketju 5212 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 46 Vapaata keskustelua
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä