Office voi tulla iPadille jo muutaman kuukauden kuluttua

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Office voi tulla iPadille jo muutaman kuukauden kuluttua
Microsoftin Office-sovellusten tulemisesta Applen iOS-laitteille on huhuttu ainakin vuodesta 2011 lähtien. Ohjelmistojätin halukkuutta tuoda yritysmaailman suosimat toimisto-ohjelmat kilpailevan ekosysteemin ulottuviin on saatettu ihmetellä, mutta vähitellen on käynyt selväksi, ettei Microsoft voi käyttää lypsylehmäänsä lyömäaseena Windowsin mobiilipenetraation edistämisessä.

Nappulat iOS:lle ja Androidille suunnitellun Officen kohdalla alkoivat liikkua viime kesänä, jolloin toimistosovellukset tulivat iPhonen ja Android-puhelimien saataville. Tableteille optimoitua Officea ei ole kuitenkaan näkynyt sovelluskauppojen tarjonnassa. Microsoftin on kuitenkin tiedetty kehittävän toimisto-ohjelmistaan touch first -versioita ("Gemini"), jotka soveltuvat paremmin tablet-käyttöön kuin mitä nykyiset ohjelmat.

ZDNetin Mary Jo Foleyn mukaan Microsoftin entinen toimitusjohtaja Steve Ballmer on antanut luvan julkaista iPadille optimoitu Office heti kun se on valmis. Tämä voi tarkoittaa sitä, että isoille kosketusnäytöille optimoidun Officen saa iPadille ennen kuin se tulee Windowsille tai Androidille, mahdollisesti jo tämän vuoden alkupuoliskolla. Aiemmin Foleyn lähteet kertoivat, että Office for iPadin julkaisu oli suunnitteilla tämän vuoden syksyksi.


Officen käyttö iPadillä tai Android-tableteilla vaati todennäköisesti Office 365 -tilauksen.

Apple lupasi viime vuonna iWork-ohjelmat ilmaiseksi kaikille uusille Mac- ja iOS-laitteiden ostajille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä