AfterDawn logo

Microsoft on myynyt yli 200 miljoonaa Windows 8 -kopiota

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft on myynyt yli 200 miljoonaa Windows 8 -lisenssiä, kertoi yhtiön markkinointijohtaja Tami Reller Goldman Sachsin järjestämässä teknologiakonferenssissa.

Windows 8:n on ollut myynnissä lokakuusta 2012 lähtien, eli reippaan vuoden ajan. Marraskuuhun mennessä eli kuukauden myynnissä olon jälkeen Windows 8:aa oli mennyt kaupaksi 20 miljoonaa kappaletta. Viime vuoden tammikuussa Microsoft kertoi myyneensä 60 miljoonaa kopiota ja toukokuussa lukema oli noussut 100 miljoonaan Windows 8 -kopioon.

Windows 7:ää myytiin sen ensimmäisenä myynnissä olo vuotena yli 240 miljoonaa kappaletta. Tahti on siis uudella käyttöjärjestelmällä ollut verkkaisempi, mutta osaksi sitä selittää PC-myynnin kova lasku viime vuonna. Karkeasti arvioituna Microsoft myi viime vuonna 140–165 miljoonaa Windows 8 -kopiota. Gartnerin arvion mukaan maailmassa myytiin viime vuonna 315 miljoonaa tietokonetta.

Microsoft täsmensi TechCrunchille, että 200 miljoonaan sisältyy niin Windows 8 -päivitykset kuin tietokoneiden mukana myydyt käyttöjärjestelmät. Sen sijaan yrityksille tarkoitetut volyymilisenssit eivät ole mukana laskelmissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT