Nvidian ensimmäinen Maxwell-näytönohjain kuvissa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidian ensimmäinen Maxwell-näytönohjain kuvissa
Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjaimia ollaan odoteltu jo pidemmän aikaa, sillä Kepler-arkkitehtuuriin perustuvia piirejä ollaan nähty jo vuoden 2012 keväästä asti. Näillä näkymin tehokäyttäjät jäävät kuitenkin vielä nuolemaan näppejään, sillä Maxwell-piireistä ensimmäisen odotetaan astuvan budjettikategoriaan.

Nvidia GeForce GTX 750 ja 750 Ti:n julkaisun odotetaan tapahtuvan myöhemmin tässä kuussa, ja kyseisten näytohjainten pitäisi huhujen mukaan sisältää Nvidian ensimmäinen Maxwell-piiri, koodinimeltään GM107. Piiri valmistetaan edelleen 28 nm prosessilla, eikä 20 nm näytönohjaimien valmistuksesta ole toistaiseksi ole saatu varmaa tietoa. Huhujen mukaan 20 nm näytönohjaimia nähtäisiin aikaisintaan loppuvuodesta.Verkkoon on ennen julkaisua ehtinyt vuotaa jo useita kuvia tulevista korteista, joiden odotetaan asettuvan nykyisen GeForce GTX 660:n alapuolelle alle 200$ kategoriaan. Uusin kuvavuoto tulee Kiinasta ChinaDIY-sivustolta, joka on saanut käsiinsä kuvia GTX 750 -mallista. Kortista löytyy vain yksi 6-pinninen lisävirtaliitin, ja virransyöttö on kevyt 2+1 -vaiheinen.
Unkarilainen verkkosivusto tech2.hu on myös saanut käsiinsä hintoja eri valmistajien GTX 750 Ti -malleille alkaen 125€ verottomana, mutta osa hinnoista vaikuttaa vähintäänkin arveluttavilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä