Nvidian ensimmäinen Maxwell-näytönohjain kuvissa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidian ensimmäinen Maxwell-näytönohjain kuvissa
Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjaimia ollaan odoteltu jo pidemmän aikaa, sillä Kepler-arkkitehtuuriin perustuvia piirejä ollaan nähty jo vuoden 2012 keväästä asti. Näillä näkymin tehokäyttäjät jäävät kuitenkin vielä nuolemaan näppejään, sillä Maxwell-piireistä ensimmäisen odotetaan astuvan budjettikategoriaan.

Nvidia GeForce GTX 750 ja 750 Ti:n julkaisun odotetaan tapahtuvan myöhemmin tässä kuussa, ja kyseisten näytohjainten pitäisi huhujen mukaan sisältää Nvidian ensimmäinen Maxwell-piiri, koodinimeltään GM107. Piiri valmistetaan edelleen 28 nm prosessilla, eikä 20 nm näytönohjaimien valmistuksesta ole toistaiseksi ole saatu varmaa tietoa. Huhujen mukaan 20 nm näytönohjaimia nähtäisiin aikaisintaan loppuvuodesta.Verkkoon on ennen julkaisua ehtinyt vuotaa jo useita kuvia tulevista korteista, joiden odotetaan asettuvan nykyisen GeForce GTX 660:n alapuolelle alle 200$ kategoriaan. Uusin kuvavuoto tulee Kiinasta ChinaDIY-sivustolta, joka on saanut käsiinsä kuvia GTX 750 -mallista. Kortista löytyy vain yksi 6-pinninen lisävirtaliitin, ja virransyöttö on kevyt 2+1 -vaiheinen.
Unkarilainen verkkosivusto tech2.hu on myös saanut käsiinsä hintoja eri valmistajien GTX 750 Ti -malleille alkaen 125€ verottomana, mutta osa hinnoista vaikuttaa vähintäänkin arveluttavilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä