Nvidian ensimmäinen Maxwell-näytönohjain kuvissa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidian ensimmäinen Maxwell-näytönohjain kuvissa
Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjaimia ollaan odoteltu jo pidemmän aikaa, sillä Kepler-arkkitehtuuriin perustuvia piirejä ollaan nähty jo vuoden 2012 keväästä asti. Näillä näkymin tehokäyttäjät jäävät kuitenkin vielä nuolemaan näppejään, sillä Maxwell-piireistä ensimmäisen odotetaan astuvan budjettikategoriaan.

Nvidia GeForce GTX 750 ja 750 Ti:n julkaisun odotetaan tapahtuvan myöhemmin tässä kuussa, ja kyseisten näytohjainten pitäisi huhujen mukaan sisältää Nvidian ensimmäinen Maxwell-piiri, koodinimeltään GM107. Piiri valmistetaan edelleen 28 nm prosessilla, eikä 20 nm näytönohjaimien valmistuksesta ole toistaiseksi ole saatu varmaa tietoa. Huhujen mukaan 20 nm näytönohjaimia nähtäisiin aikaisintaan loppuvuodesta.Verkkoon on ennen julkaisua ehtinyt vuotaa jo useita kuvia tulevista korteista, joiden odotetaan asettuvan nykyisen GeForce GTX 660:n alapuolelle alle 200$ kategoriaan. Uusin kuvavuoto tulee Kiinasta ChinaDIY-sivustolta, joka on saanut käsiinsä kuvia GTX 750 -mallista. Kortista löytyy vain yksi 6-pinninen lisävirtaliitin, ja virransyöttö on kevyt 2+1 -vaiheinen.
Unkarilainen verkkosivusto tech2.hu on myös saanut käsiinsä hintoja eri valmistajien GTX 750 Ti -malleille alkaen 125€ verottomana, mutta osa hinnoista vaikuttaa vähintäänkin arveluttavilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä