Nvidian ensimmäinen Maxwell-näytönohjain kuvissa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidian ensimmäinen Maxwell-näytönohjain kuvissa
Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjaimia ollaan odoteltu jo pidemmän aikaa, sillä Kepler-arkkitehtuuriin perustuvia piirejä ollaan nähty jo vuoden 2012 keväästä asti. Näillä näkymin tehokäyttäjät jäävät kuitenkin vielä nuolemaan näppejään, sillä Maxwell-piireistä ensimmäisen odotetaan astuvan budjettikategoriaan.

Nvidia GeForce GTX 750 ja 750 Ti:n julkaisun odotetaan tapahtuvan myöhemmin tässä kuussa, ja kyseisten näytohjainten pitäisi huhujen mukaan sisältää Nvidian ensimmäinen Maxwell-piiri, koodinimeltään GM107. Piiri valmistetaan edelleen 28 nm prosessilla, eikä 20 nm näytönohjaimien valmistuksesta ole toistaiseksi ole saatu varmaa tietoa. Huhujen mukaan 20 nm näytönohjaimia nähtäisiin aikaisintaan loppuvuodesta.Verkkoon on ennen julkaisua ehtinyt vuotaa jo useita kuvia tulevista korteista, joiden odotetaan asettuvan nykyisen GeForce GTX 660:n alapuolelle alle 200$ kategoriaan. Uusin kuvavuoto tulee Kiinasta ChinaDIY-sivustolta, joka on saanut käsiinsä kuvia GTX 750 -mallista. Kortista löytyy vain yksi 6-pinninen lisävirtaliitin, ja virransyöttö on kevyt 2+1 -vaiheinen.
Unkarilainen verkkosivusto tech2.hu on myös saanut käsiinsä hintoja eri valmistajien GTX 750 Ti -malleille alkaen 125€ verottomana, mutta osa hinnoista vaikuttaa vähintäänkin arveluttavilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Elisa viihde premium 2 HD-kanavat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Biisiketju 5212 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Näytä lisää viestejä