AMD:ltä kukkaroystävällinen näytönohjain

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:ltä kukkaroystävällinen näytönohjain
AMD uudisti näytönohjainkatrastaan viime vuoden puolella R9 290 -sarjan näytönohjaimilla, sekä viilaamalla vanhoja piirejä uuden nimeämiskäytännön alle, mutta R7 260X:n lisäksi budjettikategoria ei ole pitkään aikaan nähnyt mitään uutta. Tilannetta korjaamaan AMD on nyt julkaissut Radeon R7 250X -näytönohjaimen.

Radeon R7 250X asettuu alle 100€ hintaluokkaan, jossa AMD:llä on ollut aukko nykyisten R7 250:n ja R7 260:n välillä. R7 250X ei kuitenkaan ole sisuskaluiltaan erityisen uutta materiaalia, vaan AMD on ottanut jälleen käyttöön Cape Verde -koodinimellä kulkevan piirin, joka löytyi jo nyt edesmenneestä Radeon HD 7700 -sarjasta. Käytännössä R7 250X on siis uudelleennimetty 7770 GHz Edition.

R7 250X asettunee suorituskyvyssä lähemmäksi R7 260 -näytönohjainta, kiitos sen 640 Stream-yksikön, jolla se erottuu edukseen verrattuna R7 250 -malliin, josta yksiköitä löytyy vain 384. Haittapuolena vanhan piirin käytölle on TrueAudio-tuen puute. Tällä hetkellä TrueAudio löytyy budjettikategoriasta vain R7 260 -sarjan korteista.


Anandtech-sivuston mukaan AMD aikoo tuoda R7 250X -näytönohjainta tarjolle yhden ja kahden gigatavun muistilla varustettuna, mutta todennäköisesti 2 Gt versio käyttää DDR3-muistia nopeamman GDDR5:n sijaan.

AMD:n mukaan Radeon R7 250X:n toimitukset ovat jo alkaneet, mutta kiinalainen uusi vuosi saattaa viivästyttää korttien saapumista markkinoille. Myös Nvidialta odotellaan uutta budjettijulkaisua GeForce GTX 750 Ti:n muodossa, jonka uskotaan käyttävän uutta Maxwell-arkkitehtuuriin perustuvaa piiriä. Sen odotetaan kuitenkin kilpailevan AMD:n Radeon R7 260X:n kanssa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä