AfterDawn logo

AMD:n Q4 tulos voitollinen kiitos konsolimyynnin

Panu Roivas Panu Roivas

AMD julkisti vastikään edellisvuoden viimeisen neljänneksen tuloksensa, joka jäi 89 miljoonaa dollaria voitolliseksi 1,59 miljardin dollarin liikevaihdolla.

Vuoden 2013 osalta AMD:n liikevaihto oli 5,3 miljardia dollaria, ja käteen jäi 83 miljoonan dollarin nettotappio. AMD:n tulosta nosti loppuvuodesta julkaistut pelikonsolit, jotka käyttävät AMD:n kehittämää suoritinta ja näytönohjainta. Viimeinen neljännes oli 38% edellisvuotta parempi, ja ensi vuonna AMD pyrkii voitolliseksi koko vuoden osalta.

PC-markkinoiden tilanne ei ole tällä hetkellä kovin mairitteleva, joten AMD:n näkymät eivät ole kuitenkaan helpot. Computing Solutions -segmentin liikevaihto tipahti 13% edellisvuoteen verrattuna, ja syyksi kerrottiin vähentyneet piirisarjojen ja kannettavien toimitukset. Positiivisena asiana suorittimien ja näytönohjainten keskimääräinen myyntihinta (ASP) kasvoi. Graphics and Visual Solutions -segmentin osuus kasvoi 165%, johtuen juurikin konsolidiileistä. AMD:n mukaan konsolipiirejä on toimitettu yli 7 miljoonaa kappaletta.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT