Pilvipalveluyritys Backblaze arvioi kovalevyjen luotettavuutta - tässä vertailun tulokset

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (3)

Pilvipalveluyritys Backblaze arvioi kovalevyjen luotettavuutta - tässä vertailun tulokset
Pilvitallennuspalveluja tarjoavan Backblazen tiloissa hyrräsi vuoden 2013 lopulla yli 27 000 kovalevyä. Yritys paljastaa kokemustensa pohjalta tuoreimmassa blogikirjoituksessaan, minkä valmistajan kovalevyt ovat luotettavimpia.

Ensialkuun on tosin todettava, että koska yritys pyrkii hankkimaan edullisimmat toimivat kovalevyt palvelukseensa, sen käyttämät kovalevyt koostuvat Seagaten, Hitachin, Western Digitalin, Toshiban ja Samsungin laitteista. Näistä viidestä Backblazella on käytössään 58 Toshiban ja 18 Samsungin kovalevyä, joten todellista statistiikkaa voidaan arvioida vain Seagaten, Hitachin ja Western Digitalin kovalevyjen perusteella.
Luonnollisesti on myös hyvä ottaa huomioon, että Backblazen kovalevyt ovat jatkuvassa raskaassa käytössä, joten niihin kohdistuva rasitus on aivan eri luokkaa kuin normaalissa kuluttajakäytössä olevien kovalevyjen.

Mikäli kuitenkin aprikoit, kannattaako sinun hankkia Seagaten, Hitachin vai Western Digitalin kovalevy, Backblazen kokemukset ovat mielenkiintoista luettavaa. Näistä kolmesta valmistajasta Hitachin laitteet vaikuttavat luotettavimmilta, Western Digital tulee hyvänä kakkosena perässä, mutta Seagaten kovalevyjen hajoamistahti eroaa selkeästi kahdesta edellisestä, kuten alla olevista kaavioista voi nähdä.

Hitachin kovalevymalleista parhaiten suoriutuivat kolmen teratavun GST Deskstar 5K3000 sekä saman tallennuskapasiteetin Deskstar 7K3000. Backblaze toteaakin, että mikäli hinta olisi kohdallaan, he eivät hankkisi muita kuin Hitachin kovalevyjä.

Yrityksen raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

xbkrypt0n
xbkrypt0n
Tämä ei toivottavasti tullut kenellekään yllätyksenä.
AhKeefas
AhKeefas
Kyseessä ovat ns. "yritys"-mallit, joita suosittelen niille, joilla on server-tarpeita.
Normikuluttajalle asialla on tuskin merkitystä.
Nyt sitten sama tilasto SSD-levyjen suhteen, kiitos!
xbkrypt0n
xbkrypt0n
Originally posted by AhKeefas:
Kyseessä ovat ns. "yritys"-mallit, joita suosittelen niille, joilla on server-tarpeita.
Normikuluttajalle asialla on tuskin merkitystä.
Nyt sitten sama tilasto SSD-levyjen suhteen, kiitos!

Lista yrityksen käyttämistä kiintolevyistä löytyy linkatusta raportista. Firman käyttämät kiintolevyt ovat ihan tavallisia kaupasta ostettavia kiintolevymalleja. Kiintolevyt eivät ole mitään OEM-malleja tai sellaisia mitä tavan kuluttaja ei voisi kaupasta ostaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5208 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
koneen päivitys 1 Uutta tietokonetta ostamassa
koneen päivitys 1 Uutta kannettavaa ostamassa
Tekstitiedoston väri muuttuu tuolostettaessa 18 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1177 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 113 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä