Pelikehittäjät kommentoivat Valven VR-laseja

Kirjoittaja Panu Roivas,

Pelikehittäjät kommentoivat Valven VR-laseja
Valve piti vastikään Steam Developer Days -konferenssin, jossa se esitteli kehittäjille SteamOS:n lisäksi myös kehitysversiota yrityksen omista VR-kakkuloista.

Valve on pitänyt VR-hankkeensa pitkälti omana tietonaan, mutta yrityksellä on kehityksen alla VR-lasit, jotka ovat pelikehittäjien mukaan samaa tasoa Oculus Riftin uusimman Crystal Cove -prototyypin kanssa.

Tripwire Interactiven David Hensley twiittasi käyttökokemuksen olevan kuin selkounta. Valven demo hyödynsi käyttäjän liikkeitä ja demossa pystyi kävelemään suljetussa huoneessa ja tekemään yksinkertaisia liikkeitä, esimerkiksi kyykistyä. Garry's Modin luoja Garry Newman kertoi blogissaan: "Kuvittele olevasi oikeassa huoneessa ja näet ja kuulet asioita siellä. Siltä se tuntui."

Newmanin mukaan Valven VR-lasit eivät aiheuttaneet huonoa oloa yhtä helposti kuin Oculus Riftin aiempi prototyyppi. Hensley arvioi tämän johtuvan paremmasta näytöstä, ja että uuden Crystal Cove -prototyypin pitäisi kuuleman mukaan olla samaa tasoa. Hän kuitenkin myönsi, ettei ole itse testannut Oculus Riftin uudempaa versiota.


Valve on jo aiemmin todennut, ettei se aio julkaista omaa VR-laitettaan myyntiin. Näin ollen Oculus Rift lienee ensimmäinen markkinoille tuleva versio uuden sukupolven VR-laseista. Crystal Cove -prototyypin on kehuttu olevan selvä parannus aiempiin versioihin, mutta siitä ei kuitenkaan tule myyntiversiota. Oculus on arvioinut ensimmäisen myyntiversion tulevan markkinoille aikaisintaan tämän vuoden lopulla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä