Pelikehittäjät kommentoivat Valven VR-laseja

Kirjoittaja Panu Roivas,

Pelikehittäjät kommentoivat Valven VR-laseja
Valve piti vastikään Steam Developer Days -konferenssin, jossa se esitteli kehittäjille SteamOS:n lisäksi myös kehitysversiota yrityksen omista VR-kakkuloista.

Valve on pitänyt VR-hankkeensa pitkälti omana tietonaan, mutta yrityksellä on kehityksen alla VR-lasit, jotka ovat pelikehittäjien mukaan samaa tasoa Oculus Riftin uusimman Crystal Cove -prototyypin kanssa.

Tripwire Interactiven David Hensley twiittasi käyttökokemuksen olevan kuin selkounta. Valven demo hyödynsi käyttäjän liikkeitä ja demossa pystyi kävelemään suljetussa huoneessa ja tekemään yksinkertaisia liikkeitä, esimerkiksi kyykistyä. Garry's Modin luoja Garry Newman kertoi blogissaan: "Kuvittele olevasi oikeassa huoneessa ja näet ja kuulet asioita siellä. Siltä se tuntui."

Newmanin mukaan Valven VR-lasit eivät aiheuttaneet huonoa oloa yhtä helposti kuin Oculus Riftin aiempi prototyyppi. Hensley arvioi tämän johtuvan paremmasta näytöstä, ja että uuden Crystal Cove -prototyypin pitäisi kuuleman mukaan olla samaa tasoa. Hän kuitenkin myönsi, ettei ole itse testannut Oculus Riftin uudempaa versiota.


Valve on jo aiemmin todennut, ettei se aio julkaista omaa VR-laitettaan myyntiin. Näin ollen Oculus Rift lienee ensimmäinen markkinoille tuleva versio uuden sukupolven VR-laseista. Crystal Cove -prototyypin on kehuttu olevan selvä parannus aiempiin versioihin, mutta siitä ei kuitenkaan tule myyntiversiota. Oculus on arvioinut ensimmäisen myyntiversion tulevan markkinoille aikaisintaan tämän vuoden lopulla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2215 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä