HP:lta helposti huollettava AIO-työasema

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

HP:lta helposti huollettava AIO-työasema
All-in-one-koneiden maine ei ole ainakaan PC-harrastajien parissa kovin suuri, sillä tunnetusti ne yhdistävät kannettavien ja työpöytäkoneiden huonoimmat puolet, eli huonon päivitettävyyden ja heikon siirrettävyyden. HP:n uusi 27" Z1 G2 AIO-työasema aikoo korjata näitä puutteita.

HP Z1 G2 on nimensä mukaisesti HP:n Z1-malliston toisen sukupolven tuote, joka tulee saataville vielä tammikuun aikana. Laite on tehty työasemakäytöön, jossa tarvetta on myös siirrettävyydelle ja tietysti tarvittaessa helpolle huollolle.

1999$ perusmalli sisältää Intelin 3,4 GHz Core i3-4130 -suorittimen integroidulla näytönohjaimella, mutta tarjolla on myös Core i5-4570 ja kolme Xeon-malliston suoritinta. Näytönohjainpuolella päivitysvaihtoehtoina on Nvidian Quadro kolmessa eri teholuokassa. Muistia saa maksimissaan 32 Gt (DDR3 1866 MHz (ECC-tuettu)) ja tallennustilaa SATA RAID -muodossa enimmillään 3 teratavua. Kalleimmalla kokoonpanolla hintaa löytyy noin 6000$.
27" kosketusnäyttöpaneelin resoluutio on 2560x1440. Huoltotarpeen tullessa näytön saa nostettua ylös, ja komponentteihin pääsee helposti käsiksi. Z1 G2:n sisälmykset on asennettu modulaarisesti HP:n omiin moduuleihin, mutta näytönohjaimet ovat kannettavista tuttuja MXM-kortteja.

Liitäntäpuolella Z1 G2 luottaa kahteen Thunderbolt 2 -adapteriin, mikä riittää 12 Thunderbolt-laitteelle. AIO-työasemaan on saate ahdettua myös kohtuullisen kokoiset kaiuttimet ja sisäinen subwoofer, sekä optinen asema.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

qwerty83
qwerty83
Aukeaako tuo näyttö tosiaan kaasujousen varaan, vai näyttääkö se vain siltä videolla? :D
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Siltähän tuo näyttää, mutta todella hyvä juttu laitteen elinkaarta ajatellen! Tälläisiä lisää, niin tuollaista all in one masiinaa uskaltaisi jopa suositella joillekkin ihmisille! Hyvä HP, nostan hattua!
Kaakatus
Kaakatus
Vähän nyt kyllä jäi kohderyhmä epäselväksi. Workstation -nimitys ja hinta viittaa vahvasti ammattikäyttöön, mutta miksi ammattikäyttäjä haluaa laitteen jossa on läppärin osat samaan hintaan, mutta se on hankalampi raahata, eikä mitään akkukäyttöisyyttä. Teoriassa tuossa on hieman parempi päivitettävyys, kun läppäreihin noita prosessoreita ja näytönohjaimia on hankala ostaa, mutta sekään harvoin ammattikäytössä kiinnostaa. AIO konsepti on sinänsä kiva nettikone näkyvälle paikalle, mutta tämä ei ole mikään olkkarin edustuslaite.

Sekvenseriähän tuossa musakäyttöön pyöriteltiin, mutta studiossa on järkevämpää ostaa tehokas ja hiljainen pöytäkone ja taas liikkuva äänittäjä suosii pientä läppäriä tehokkaalla prossulla.

Tuon eduiksi jää siis läppäriin nähden isompi näyttö, mutta toisaalta 17" -kokoluokassa saa jo hyviä ja tarkkoja näyttöjä ja pöydällä erillinen näyttö ei paljoa vie enempää tilaa. Loppukäyttäjille työnjälki näytetään kuitenkin videotykillä/isolla monitorilla, kuin millään pc-ruudulla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä