AfterDawn logo

Intel keskeyttää 14 nm:n tuotantolaitoksen käyttöönoton

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Intel on keskeyttänyt toistaiseksi 14 nanometrin tuotantoon suunnitellun Fab 42 -laitoksen kalustamisen ja käyttöönoton. Laitoksen kustannusarvio on viisi miljardia dollaria.

Sirujätti ilmoitti vuonna 2011 rakentavansa Arizonaan uuden tuotantolaitoksen 14 nanometrin tekniikalla tuotettavia prosessoreita varten. Laitoksen seinät on pystyssä sekä lämmitys ja ilmastointi ovat toiminnassa, mutta sitä ei oteta toistaiseksi käyttöön. Sen sijaan Intel aikoo päivittää lähistöllä olevien laitosten tuotantovälineet uutta tekniikkaa varten, se on yhtiön mukaan järkevämpää pääoman käyttöä.

Fab 42:n käyttöönoton päivämäärää ei ole päätetty, minkä takia siellä käytettävä tuotantoteknologia on vielä avoin kysymys. Alkuperäisen suunnitelman mukaan siruja tuotettaisiin 14 nanometrin viivanleveydellä 450 millimetrin piikiekoille. Intel on suunnitellut ottavansa käyttöön 14 nanometrin tekniikan Oregonissa ja Israelissa sijaitsevissa laitoksissa.


PC-myynti koki viime vuonna historian jyrkimmän laskun, mikä luonnollisesti näkyy myös Intelin prosessoreiden kysynnässä.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Kehitys hidastuu entisestään...
No parempi ehkä näin, ei tartte vielä moneen, moneen vuoteen kenenkään päivittää prossiaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT