Seuraavan sukupolven Surface saa suorituskykynsä huipputehokkaasta Tegra K1 -piiristä, tulossa myös miniversio?

Kirjoittaja Matti Robinson, | Kommentteja (2)

Seuraavan sukupolven Surface saa suorituskykynsä huipputehokkaasta Tegra K1 -piiristä, tulossa myös miniversio?
Microsoftin tuotteiden ja laitteiden tunnettu vuotaja MSFTNerd on paljastellut Twitterissä tulevista Surface-laitteista. Vuotajan mukaan Microsoftilla on todella tekeillä sekä Surface 3 että Surface Mini.

MSFTNerd kertoo, että Microsoftin tavoitteena on tuoda markkinoille minitabletti, joka iskee iPad minin ja 7-8 tuumaisten Android-tablettien kilpailijaksi. Puolestaan loppuvuodesta markkinoille saapuvasta Surface 3:sta hän mainitsee uuden järjestelmäpiirin, jonka toimittaa Nvidia.

Nvidian Tegra K1 tuo vakuuttavaa suorituskykyä, jota yhtiö mainostaa todelliseksi konsolisuorituskyvyksi. Tegra K1 ja sen 192-ytiminen Kepler-grafiikkapiiri tukee muun muassa työpöytäkoneista tuttua OpenGL 4.4:ää, ja sen kerrotaan olevan tehokkaampi kuin esimerkiksi PlayStation 3.


Samalla MSFTNerd mainitsee, että Microsoft tuo Windows 8.1 Update 1:ssä InstantGo-ominaisuuden, joka toimii BayTrail+, Broadwell ja Mullins-järjestelmäpiireissä, joilla on käytettävissään vähintään 4 gigatavua RAM-muistia. InstantGo mahdollistaa järjestelmän sulkemisen ja avaamisen nopeasti samalla säästäen akkukestoa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

tataka
tataka
Tehoista ei pahemmin hyötyä jollei sitä tukevia sovelluksia ja pelejä ole. Intelin ja amd x86 arkkitehtuuria käyttävissä tehoists hyötyäkin kun niillä toimivia pelejä ja sovelluksia paljon joita monella jo ostettunakin.

Arm pohjaisissa windows rt tableteissa ei hyötyä ole noista tehoista lähellekkään niin paljoa kuin jos olisi x86 emulaattori tai sitten jos ubuntu tablet arm tulee suosituksi ja sille tehdään softaa jolloin voisi tulla myös windows rt tukeminen yleistymään.
qwerty83
qwerty83
Tuo RT on kyllä hiukan erikoinen tapaus. Toisaalta "rootattuna" sille näyttäisi löytyvän jo jonkinverran sieltä työpöydältäkin tuttuja softia, mutta en oikein ymmärrä miksi niiden käyttöä on pitänyt yrittää estää. Toki tietysti se tietoturvanäkökulma, mutta silti. Eikö olisi ollut parempi jättää tuo valinta käyttäjän harteille?

Vielä kun toisivat Surface Pro:n kynän Surface (RT) laitteille, niin voisin kyllä harkita kuitenkin tuollasen tabletin hankkimista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä