AfterDawn logo

AMD esittteli minikokoista Nano PC:tä ja DockPortia

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n lähiaikojen suurin julkaisu on epäilemättä Kaveri APU-suorittimet, mutta myöhemmin tänä vuonna markkinoille on tulossa myös vähävirtaiset Beema ja Mullins -piirit. Mullinsin kykyä AMD on testannut luomalla oman Nano PC -konseptilaitteen, joka on käytännössä kirjeen kokoinen työpöytäkone.

AMD Nano PC hyödyntää Mullins APU-piirin pientä 2W tehonkulutusta pakkaamalla sen hyvin minimaaliseen koteloon, johon on mahdutettu myös 256 Gt SSD ja 2 Gt RAM-muistia. Pieni mutta pippurinen laite kykenee muun muassa HD-videon streamaukseen ja kevyeen 3D-pelailuun. Laitetta demottiin FIFA 14-pelillä 1080p-näytöllä.

Nano PC:ssä on tarjolla tasan yksi liitäntä, joka on AMD:n oma versio DisplayPort-teknologiasta. Käytännössä liitäntä mahdollistaa lisähubin kiinnittämisen, jolla laitteeseen saadaan huomattavasti kattavampi valikoima tarvittavia näyttöliitäntöjä, virtalähteitä sekä erinäisiä USB-kilkkeitä.


Tuttuun tapaan kun kyse on AMD:n konseptilaitteesta, ei se tule koskaan markkinoille sellaisenaan, vaan AMD jättää konseptin toteutuksen PC-valmistajien mielenkiinnon varaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT