AfterDawn logo

Delliltä 28" 4K-näyttö alle 700$

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

CES-messujen suurin puheenaihe tänä vuonna on ollut ehdottomasti 4K, jota mainostetaan televisioiden lisäksi myös PC-rintamalla. Viime vuoden puolella Dell uhosi tuovansa tarjolle 28" 4K-näytön alle 1000$ hintalapulla, mutta ei julkaissut vielä tarkempia tietoja. Nyt näytölle on vihdoin saatu nimi ja hintalappu, joka on ainakin muihin 4K-näyttöihin verrattuna kukkaroystävällinen.

Dell P2815Q on 28" Ultra HD -näyttö 3840x2160-resoluutiolla, ja se tulee kilpailemaan samassa kategoriassa Lenovon ja Asuksen 28-tuumaisten 4K-näyttöjen kanssa, joiden suositushinnaksi on annettu 799$. Dell vie kuitenkin voiton P2815Q:n 699$ suositushinnalla. Käytännössä kaikki edellä mainitut näytöt käyttävät todennäkisesti samaa paneelia, joten erona on vain valmistajien omat lisät paneelin ympärillä.

Selityksenä paneelin kohtuulliselle hinnalle on vihjailtu TN-tekniikan käyttöä, mitä pidetään yleisesti kuvanlaadullisesti heikompana tekniikkana kuin IPS tai VA, jotka löytyvät monista kalliimmista 4K-näytöistä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Forbes, jonka mukaan P2815Q käyttäisi IPS-paneelia, mutta varmistusta tälle ei ole vielä saatu, eikä Asuksen ja Lenovon paneelityyppiä ole paljastettu.


Dell P2815Q tulee myyntiin maailmanlaajuisesti 23. tammikuuta. Näytön liitäntöjä ei ole paljastettu, mutta toistaiseksi vain DisplayPort kykenee 4K-resoluutioon 60 Hz virkistystaajuudella. Näytöstä löytyy kuitenkin varmuudella Dellille tuttuun tapaan Pivot ja muut fyysiset säädöt.

Lisää CES-julkaisuja voit seurata CES 2014-tägistä alla.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

6 bittinen IPS ??? Joka tapauksessa tämä on edullisempi kuin 24" tuumainen Dellin 4K näyttö, jossa on vimpan päälle ruutu, joten ehkäpä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT