Intel esitteli muistikortinkokoisen tietokoneen: Edison

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Intel esitteli muistikortinkokoisen tietokoneen: Edison
Intelin uudeksi kiinnotuksen kohteeksi on nousemassa päälle puettavat laitteet, joiden käyttämät sirut se haluaisi kovasti valmistaa. Puettavasta teknologiasta on povattu seuraavaa teknologian megatrendiä. Intel missasi edelliset melko pahasti, joten tämän kanssa se aikoo olla tarkkana.

Sirujätti esitteli CES-messuilla referenssiälykellon, josta löytyy kaikki tarvittavat yhteydet älypuhelimesta riippumattomaan käyttöön. Kellosta löytyy muun muassa geofencing-ominaisuus, jonka ansiosta laite ilmoittaa mikäli käyttäjä on saapunut tiettyyn paikkaan tai poikennut ennalta sovitulta reitiltä. Intel kertoi samalla solmineensa yhteistyösopimuksia muotialan suuryritysten kanssa puettavien laitteiden tuomiseksi markkinoille.

Intelin esittelyvalikoimista löytyi myös nappikuulokkeet, jotka osaavat seurata ihmisen elintoimintoja, kuten pulssia.

Mielenkiintoinen uutuus oli myös Intelin SD-kortin muotoon pakattu Edison-tietokone. Siitä löytyy Quark-järjestelmämikropiiri, Wi-Fi, Bluetooth, Linux ja oma sovelluskauppa. Edison on suunniteltu tekemään kaikista mahdollisista esineistä älykkäitä. Tätä demottiin CES-messuilla vauvan bodyllä ja kahvimukilla. Mimon valmistama body lähetti vauvan elintoimintoihin liittyvää dataa kahvimukiin ja vanhempi näki saman tien mukista onko vauvalla kaikki hyvin.


Intelin koko esitys löytyy alta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Bodomed
Bodomed
Näin jo kuvan silmissä. Missä ihmiset pyörii kadulla ympyrää kun navi sekoilee... :D Mutta voishan toi toimia esimerkiksi sotilas käytössä aika hyvin. Ei varmaan enää tulis niin paljon vangitsemisia jne. Kun olis noi sirut käytössä. Eikä välttämättä eksyis niin pahasti tuolla esim aavikolla. Mutta kyllä saa kehittyä paljon enne kun on arkipäiväisessä käytössä. Toivottavasti tuohon käyttöön osttais koodata joku ihan oma natiivi käyttis.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 3 Virukset ja haittaohjelmat
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2132 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Uusi poweri 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä