Intel esitteli muistikortinkokoisen tietokoneen: Edison

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Intel esitteli muistikortinkokoisen tietokoneen: Edison
Intelin uudeksi kiinnotuksen kohteeksi on nousemassa päälle puettavat laitteet, joiden käyttämät sirut se haluaisi kovasti valmistaa. Puettavasta teknologiasta on povattu seuraavaa teknologian megatrendiä. Intel missasi edelliset melko pahasti, joten tämän kanssa se aikoo olla tarkkana.

Sirujätti esitteli CES-messuilla referenssiälykellon, josta löytyy kaikki tarvittavat yhteydet älypuhelimesta riippumattomaan käyttöön. Kellosta löytyy muun muassa geofencing-ominaisuus, jonka ansiosta laite ilmoittaa mikäli käyttäjä on saapunut tiettyyn paikkaan tai poikennut ennalta sovitulta reitiltä. Intel kertoi samalla solmineensa yhteistyösopimuksia muotialan suuryritysten kanssa puettavien laitteiden tuomiseksi markkinoille.

Intelin esittelyvalikoimista löytyi myös nappikuulokkeet, jotka osaavat seurata ihmisen elintoimintoja, kuten pulssia.

Mielenkiintoinen uutuus oli myös Intelin SD-kortin muotoon pakattu Edison-tietokone. Siitä löytyy Quark-järjestelmämikropiiri, Wi-Fi, Bluetooth, Linux ja oma sovelluskauppa. Edison on suunniteltu tekemään kaikista mahdollisista esineistä älykkäitä. Tätä demottiin CES-messuilla vauvan bodyllä ja kahvimukilla. Mimon valmistama body lähetti vauvan elintoimintoihin liittyvää dataa kahvimukiin ja vanhempi näki saman tien mukista onko vauvalla kaikki hyvin.


Intelin koko esitys löytyy alta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Bodomed
Bodomed
Näin jo kuvan silmissä. Missä ihmiset pyörii kadulla ympyrää kun navi sekoilee... :D Mutta voishan toi toimia esimerkiksi sotilas käytössä aika hyvin. Ei varmaan enää tulis niin paljon vangitsemisia jne. Kun olis noi sirut käytössä. Eikä välttämättä eksyis niin pahasti tuolla esim aavikolla. Mutta kyllä saa kehittyä paljon enne kun on arkipäiväisessä käytössä. Toivottavasti tuohon käyttöön osttais koodata joku ihan oma natiivi käyttis.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1244 Windows -ongelmat
VPN Chromebookiin 6 Vapaata keskustelua
2 min mustaa ennen aukeamista 14 Windows -ongelmat
Microsoft turvautui todella härskiin temppuun. 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5403 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1222 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä