AMD: Battlefield 4 jopa 45% nopeampi Mantle-rajapinnalla

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD: Battlefield 4 jopa 45% nopeampi Mantle-rajapinnalla
AMD on luvannut tuoda vuonna 2014 Mantle-rajapintatuen useampaan peliin, ja näistä suurin nimi on luonnollisesti Battlefield 4. Mantle-päivitystä lupailtiin jo joulukuun puolelle, mutta DICE:n ongelmat pelin bugien kanssa ovat viivästyttäneet rajapintatuen julkaisua uudelle vuodelle. Uusimpien tietojen mukaan luvassa on kuitenkin parhaimmillaan 45% parempi suorituskyky verrattuna DirectX-rajapintaan.

PurePC-sivuston ottamat kuvat AMD:n suljetusta lehdistötilaisuudesta ovat ehtineet vuotaa nettiin, ja näiden mukana on vihdoin saatu arviota BF4:n suorituskykyparannuksesta Mantle-rajapinnalla. AMD:n tilaisuus keskittyi enimmäkseen uusiin Kaveri APU-suorittimiin, mutta erillisnäytönohjainten lisäksi myös tulevat Kaveri-piirit käyttävät GCN-grafiikka-arkkitehtuuria, ja hyötyvät näin ollen Mantlen tuomista eduista.

Mantlen on luvattu tuovan suorituskykyparannusta erityisesti CPU-riippuvaisissa tilanteissa, eli suurin etu Mantle-rajapinnasta nähtäneen juurikin AMD:n APU-piireillä. AMD:n diat eivät paljastaneet millaisella kokoonpanolla 45% suorituskykyparannus oli saavutettu, ja nähtäväksi jää miten paljon Mantlesta on hyötyä erillisnäytönohjaimilla ja tehokkaammilla kokoonpanoilla.BF4:n Mantle-päivitys pyritään julkaisemaan vielä tammikuun aikana, mutta se ei ole ainoa Mantle-julkaisu lähiaikoina. Strategiapeleihin keskittyvä Oxide Games antoi marraskuussa esimakua Mantlen eduista CPU-riippuvaisisssa tilanteissa, ja yritys aikoo julkaista Nitrous-moottoria esittelevän Starswarm-demon mahdollisesti vielä tämän kuun aikana. Erittäin CPU-rajoitteinen demo hyötyy Mantle-rajapinnasta merkittävästi, suorituskyvyn ollessa parhaimmillaan lähes kolminkertainen Mantle-rajapinnalla DirectX:ään verrattuna.Battlefieldin ja Oxiden demon ohella myös uusi Thief tukee Mantlea, ja se tullaan julkaisemaan helmikuun 27. Euroopassa. Mantlen lisäksi peli tukee myös TrueAudio-ääniteknologiaa, ja peli on saatavilla AMD:n Never Settle Forever -pelibundlen mukana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Ahh.. tuo oli APU:illa luulin, jo että AMD:llä oli mopo karannut käsistä markkinointiosastolla. Mutta ilmeisesti erillisnäytönohjaimilla ollaan siellä n. 10% luokassa. Ehkä vähän alle. Riippuen tietysti resoluutiosta ja vähän tilanteestakin. Tuo siis AMD:n alustava ilmoitus puolen vuoden vuoden takaa...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5401 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä