Herääkö legendaarinen ZX Spectrum -tietokone uudelleen henkiin?

Kirjoittaja Juha Tuppi,

Herääkö legendaarinen ZX Spectrum -tietokone uudelleen henkiin?
ZX Spectrumin kehittäjätiimi Elite hakee rahoitusta projektilleen, joka toisi ZX Spectrum -tietokoneen takaisin Bluetooth-näppäimistönä nostalgiannälkäisille.

TechCrunch raportoi tänään kahdeksanbittisen ZX Spectrum -kotitietokoneen elvytykseen tähtäävästä hankkeesta. Kehittäjäryhmä Elite on käynnistänyt Kickstarter-projektin hakeakseen rahoitusta 80-luvun legendaarisen kuminäppäimin varustetun tietokoneen muokkaamiseen Bluetooth-näppäimistöksi autenttisen ZX Spectrum -kokemuksen tarjoamiseksi. He ovat myös hankkineet lisenssin ZX Spectrum -nimen käyttöön laitteen yhteydessä.

Laite tulisi luonnollisesti tukemaan kehittäjäryhmän iTunesista löytyvää ZX Spectrum: Elite Collection -sovellusta, joka pitää sisällään klassikoita, kuten Jet Set Willy, Manic Miner, Cybernoid, Monty on the Run ja Skool Daze.


Laitteen ensimmäinen versio tukee ainoastaan iOS-käyttöjärjestelmää, mutta suunnitelmissa on lisätä tuki myös Androidille, Windows Phonelle sekä PC-tietokoneille. Lisäksi Elite aikoo jatkaa ZX Spectrum -sovellusten kehittämistä laitteelle.

Kaikki ZX Spectrumin näppäimistöä hakanneet muistanevat, ettei kyseessä ole mikään pikakirjoitukseen soveltuva laite. Sen sijaan nostalgiannälkäisille laite tarjoaa varmasti mahdollisuuden palata kultaisiin muistoihin.

Eliten Bluetooth ZX Spectrumin eri versiot ovat tilattavissa projektin Kickstarter-sivustolta alkaen 50 puntaa per laite. Hankkeen 60 000 punnan tavoitteesta kasassa on tämän uutisen kirjoitushetkellä 18 000 puntaa, ja aikaa on jäljellä vielä 28 päivää tavoitteen saavuttamiseksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 34 Ajuri- ja softaongelmat
Finelite ovet auki 21 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä