Herääkö legendaarinen ZX Spectrum -tietokone uudelleen henkiin?

Kirjoittaja Juha Tuppi,

Herääkö legendaarinen ZX Spectrum -tietokone uudelleen henkiin?
ZX Spectrumin kehittäjätiimi Elite hakee rahoitusta projektilleen, joka toisi ZX Spectrum -tietokoneen takaisin Bluetooth-näppäimistönä nostalgiannälkäisille.

TechCrunch raportoi tänään kahdeksanbittisen ZX Spectrum -kotitietokoneen elvytykseen tähtäävästä hankkeesta. Kehittäjäryhmä Elite on käynnistänyt Kickstarter-projektin hakeakseen rahoitusta 80-luvun legendaarisen kuminäppäimin varustetun tietokoneen muokkaamiseen Bluetooth-näppäimistöksi autenttisen ZX Spectrum -kokemuksen tarjoamiseksi. He ovat myös hankkineet lisenssin ZX Spectrum -nimen käyttöön laitteen yhteydessä.

Laite tulisi luonnollisesti tukemaan kehittäjäryhmän iTunesista löytyvää ZX Spectrum: Elite Collection -sovellusta, joka pitää sisällään klassikoita, kuten Jet Set Willy, Manic Miner, Cybernoid, Monty on the Run ja Skool Daze.


Laitteen ensimmäinen versio tukee ainoastaan iOS-käyttöjärjestelmää, mutta suunnitelmissa on lisätä tuki myös Androidille, Windows Phonelle sekä PC-tietokoneille. Lisäksi Elite aikoo jatkaa ZX Spectrum -sovellusten kehittämistä laitteelle.

Kaikki ZX Spectrumin näppäimistöä hakanneet muistanevat, ettei kyseessä ole mikään pikakirjoitukseen soveltuva laite. Sen sijaan nostalgiannälkäisille laite tarjoaa varmasti mahdollisuuden palata kultaisiin muistoihin.

Eliten Bluetooth ZX Spectrumin eri versiot ovat tilattavissa projektin Kickstarter-sivustolta alkaen 50 puntaa per laite. Hankkeen 60 000 punnan tavoitteesta kasassa on tämän uutisen kirjoitushetkellä 18 000 puntaa, ja aikaa on jäljellä vielä 28 päivää tavoitteen saavuttamiseksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Elokuvia 24 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 2 Uutta kannettavaa ostamassa
Android 10, OP mobiili ja koko näytön tila? 4 Android -keskustelu
Biisiketju 4477 Vapaata keskustelua
USB adapteri kovalevyyn 7 Kannettavat tietokoneet
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 15 Kannettavat tietokoneet
Onko hyvä paketti? 2 Uutta tietokonetta ostamassa
car x drift ongelma 4 PC:n pelit
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä