Herääkö legendaarinen ZX Spectrum -tietokone uudelleen henkiin?

Kirjoittaja Juha Tuppi,

Herääkö legendaarinen ZX Spectrum -tietokone uudelleen henkiin?
ZX Spectrumin kehittäjätiimi Elite hakee rahoitusta projektilleen, joka toisi ZX Spectrum -tietokoneen takaisin Bluetooth-näppäimistönä nostalgiannälkäisille.

TechCrunch raportoi tänään kahdeksanbittisen ZX Spectrum -kotitietokoneen elvytykseen tähtäävästä hankkeesta. Kehittäjäryhmä Elite on käynnistänyt Kickstarter-projektin hakeakseen rahoitusta 80-luvun legendaarisen kuminäppäimin varustetun tietokoneen muokkaamiseen Bluetooth-näppäimistöksi autenttisen ZX Spectrum -kokemuksen tarjoamiseksi. He ovat myös hankkineet lisenssin ZX Spectrum -nimen käyttöön laitteen yhteydessä.

Laite tulisi luonnollisesti tukemaan kehittäjäryhmän iTunesista löytyvää ZX Spectrum: Elite Collection -sovellusta, joka pitää sisällään klassikoita, kuten Jet Set Willy, Manic Miner, Cybernoid, Monty on the Run ja Skool Daze.


Laitteen ensimmäinen versio tukee ainoastaan iOS-käyttöjärjestelmää, mutta suunnitelmissa on lisätä tuki myös Androidille, Windows Phonelle sekä PC-tietokoneille. Lisäksi Elite aikoo jatkaa ZX Spectrum -sovellusten kehittämistä laitteelle.

Kaikki ZX Spectrumin näppäimistöä hakanneet muistanevat, ettei kyseessä ole mikään pikakirjoitukseen soveltuva laite. Sen sijaan nostalgiannälkäisille laite tarjoaa varmasti mahdollisuuden palata kultaisiin muistoihin.

Eliten Bluetooth ZX Spectrumin eri versiot ovat tilattavissa projektin Kickstarter-sivustolta alkaen 50 puntaa per laite. Hankkeen 60 000 punnan tavoitteesta kasassa on tämän uutisen kirjoitushetkellä 18 000 puntaa, ja aikaa on jäljellä vielä 28 päivää tavoitteen saavuttamiseksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1136 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä