Samsung ottaa seuraavan askelen mobiililaitteiden keskusmuistiteknologiassa

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (5)

Samsung ottaa seuraavan askelen mobiililaitteiden keskusmuistiteknologiassa
Samsung ilmoitti tänään kehittäneensä ensimmäisenä seuraavan sukupolven huippunopean ja energiatehokkaan mobiilimuistin.

Samsungin uusi kahdeksan gigabitin LPDDR4 (Low Power, Double Data Rate) mobiili-DRAM-muisti on valmistettu 20 nanometrin viivanleveydellä, joka mahdollistaa gigatavun keskusmuistia per ydin. Uusi muistipiiri kuluttaa vähemmän virtaa ja on suorituskyvyltään parempi: uuden muistin nopeus on kaksinkertainen verrattuna esimerkiksi tällä hetkellä massatuotannossa olevaan 20 nanometrin DDR3 DRAM-muistiin.

Lisäksi neljä kahdeksan gigabitin muistipiiriä voidaan yhdistää yhdeksi neljän gigatavun LPDDR4-muistipaketiksi, mikä tarkoittaa sitä, että älypuhelimissa tai muissa mobiililaitteissa voi tulevaisuudessa olla jopa neljä gigaa keskusmuistia. Keskusmuistin lisääntyminen osaltaan mahdollistaa nopeammat sovellukset, näyttöjen korkeammat resoluutiot, pidemmät akkukestot ja yleisesti ottaen monipuolisemmat ominaisuudet mobiililaitteisiin. Asiasta myös raportoinut T3-sivusto arvioi uuden muistin mahdollistavan muun muassa 4K-resoluution näytöt älypuhelimiin ja tabletteihin.


Uuden LPDDR4 DRAM -muistin toimitukset on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well... Sieltä ne 4K puhelimet vain tulee... Mutta muuten ihan hyvä uutinen.
tataka
tataka
Originally posted by hannibal_pjv:
Well... Sieltä ne 4K puhelimet vain tulee... Mutta muuten ihan hyvä uutinen.
Ehkä puhelimien keskikoko kasvaa tablet luokkaan niin siitä olisi hyötyäkin ;)
Boss93
Boss93
Originally posted by tataka:

Ehkä puhelimien keskikoko kasvaa tablet luokkaan niin siitä olisi hyötyäkin ;)

Kukas sellasta halkoa korvalleen nostais? Tai varsinkaan ottais kuvia sellaisella? Noh löytyy niitäkin ja voin sanoa, ettei mikään ole festareilla niin ärsyttävää, kun se, että muutenkin rajallista näkymääsi lavalle päättää joku ystävällinen sielu edessäsi rajoittaa entisestään nostamalla tablettinsa päitten yläpuolelle kuvatakseen...
tataka
tataka
Boss93 ;) merkki kommenttini perässä tarkoitti että vitsailin että se olisi hyvä.

jos yli 300 pikseliä tuumalla se riittää tavalliselle ihmisille ettei erota pikseleitä, eli 2k 5 tuumalla turhaa mutta 7-15 tuuman näytöllä voisikin olla hyötyä :D


Boss93
Boss93
Originally posted by tataka:

jos yli 300 pikseliä tuumalla se riittää tavalliselle ihmisille ettei erota pikseleitä, eli 2k 5 tuumalla turhaa mutta 7-15 tuuman näytöllä voisikin olla hyötyä :D


Juu, mutta ei se ole katsos hyödystä kiinni. Markkinointia varten tuo 4K puhelimiin tungetaan. "Uusi ja mahtava Samsung Galaxy S X, nyt UHD näytöllä! (Et kyllä hyödy siitä mitään, mutta osta nyt, niin pääset taas kerskailemaan köyhille kavereillesi, joilla on vain 300PPI näytöllä)

AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä