AfterDawn logo

Microsoft tarvitsee lisää aikaa uuden toimitusjohtajan hakuun

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft kertoi aiemmin tavoitteekseen löytää Steve Ballmerille seuraaja tämän vuoden loppuun mennessä. Yhtiö on nyt joutunut toteamaan, että uuden toimitusjohtajan löytyminen on odotettua haastavampaa ja haku jatkuu ensi vuoden alkuun.

Uutta toimitusjohtajaa metsästävän työryhmän puheenjohtaja John Thompson kertoi asiasta blogikirjoituksen välityksellä ja totesi samalla, että ehdokasluettelossa on ollut parhaimmillaan noin sata nimeä. Sadasta nimestä valittiin 20 henkilöä tarkempaan syyniin.

Ballmerin seuraajan valintaa halutaan miettiä Microsoftilla tarkkaan ja harkitusti. Yksi syy aikataulun venymiselle on myös se, että ohjelmistojätti ei oikein tiedä millaisen johtajan se haluaa itselleen. Toimitusjohtajan työssä kaiken kokeneen vai teknisemmän johtajan. Ensimmäisessä tapauksessa toimitusjohtaja voisi tulla yhtiön ulkopuolelta ja jälkimmäisessä yhtiön sisältä.


Huhujen mukaan Microsoft on harkinnut Fordin Alan Mulallyä ja Qualcommin operatiivista johtajaa Steve Mollenkopfia. Mulally on kertonut jatkavansa koko ensi vuoden Fordilla ja Mollenkopf valittiin juuri Qualcommin toimitusjohtajaksi. Valintojen takia Microsoft on saattanut joutua harkitsemaan uudelleen jäljelle jääneitä ehdokkaita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT