Microsoft suunnittelee Käynnistä-valikon palauttamista Windowsiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (9)

Microsoft suunnittelee Käynnistä-valikon palauttamista Windowsiin
Microsoft suunnittelee Käynnistä-valikon palauttamista Windowsiin, kirjoittaa asiasta vihiä saanut Paul Thurrott.

Käynnistä-painike ja -valikko ovat kuuluneet Windowsiin vuodesta 1995 lähtien. Windows 8:n kohdalla Microsoft päätti kuitenkin tehdä rohkean vedon ja poistaa kokonaan nämä kaksi Windowsin käyttöön tiiviisti kuulunutta elementtiä ja korvata ne uudenlaisella aloitusnäkymällä ("Metro-näkymä").

Kritiikki yltyi niin suureksi, että Windows 8.1:n kohdalla Microsoft otti tekemisissään takapakkia ja palautti Käynnistä-painikkeen. Käynnistä-valikkoa ei kuitenkaan tullut takaisin, mutta Thurrottin mukaan sekin saatetaan palauttaa seuraavan Windowsin myötä (mahdollisesti vuonna 2015 ilmestyvä "Windows Treshold"). Sisäpiirilähteet kertovat myös, että Metro-sovellusten suorittaminen työpöydällä tulee seuraavan Windows myötä mahdolliseksi.


Maailman suurimpiin tietokonevalmistajiin kuuluva Lenovo kertoi kesällä, että se aikoo esiasentaa uusiin Windows-tietokoneisiin kolmannen osapuolen (SweetLabsin) kehittämän Käynnistä-valikon

Samalla Microsoft saattaa yksinkertaistaa tuotepalettiaan. Nykyisten eri Windows-versioiden tilalle tulisi kolme erilaisiin käyttötilanteisiin sopivaa Windowsia. Yksi Metro-näkymään luottava Windows, jonka kohdemarkkinana on sisällönkulutukseen käytetyt laitteet. Lisäksi saataville tulisi työpöytäkäyttäjille räätälöity versio sekä yrityskäyttäjille tarkoitettu versio. Tuoteversiouudistuksesta kirjoitti ZDNetin Mary Jo Foley.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

9 kommenttia

yamaneko
yamaneko
Joo, tuo käynnistä-painikkeen palauttaminen tuntui lähinnä wattuilulta Microsoftilta, kun moni nimenomaan odotti sitä Käynnistä-valikkoa. No nyt kun Windows 8:sta ei tahdo tiliä kertyä eikä käyttäjäkunta kasva, niin pitää kenties nöyrtyä käyttäjien vaatimuksiin, voi häpeä. *naamapalmua tähän*

Mutta onhan Microsoftilla toki muitakin keinoja vauhdittaa Windows 8:n myyntiä, otetaan Windows 7 pois myynnistä! Oikein hienoa idea Microsoft! Mutta kiitos ei, en ota 8:aa edes sen myötä.

Ja kyllä, jotkut jopa pitävät 8:n Modern Bobista, ja se on heille suotava. Olkaa tyytyväisiä :D Mutta kiitos myös siitä ettette ala sitä perinteistä muutosvastarinta-läpändeerosta.


JussiFX
JussiFX
Itse olen aika hyvin omaksunut uuden starttiruudun. En kyllä näe syytä miksei vanhaakin voi laittaa vaihtoehdoksi. Metro-appeja nyt en tosin todellakaan käytä pöytäkoneella ja välttelen niitä kuin ruttoa. Hyvä uudistus tulossa niidenkin suhteen sitten.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Minusta tuntuu, että tarvitsen tuntuvasti suolaa jostakin...
No eihän tämä mahdotonta ole, eikä vaikuta sinällään mobiililaitteiden toimintaan millään tavalla, joten ei haittaa Mikkisoftaakaan.
Gathago
Gathago
Ei kyllä tarvitse palauttaa tuota vanhaa valikkoa. Hyvin toimii nykyinen tapakin.
jartar
jartar
No, järkevältä tämä kuulostaa. MS yritti yhdistää käyttiksiä, jotta saisi mobiilikäyttikselleen markkinaosuutta. Näin ei tosiaankaan käynyt ja kasi saanut uskomattoman paljon kritiikkiä ja paskaa niskaan. Jottei tapeta samalla työpöytämyyntiä, niin on pakko ruveta kuuntelemaan kuluttajia...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

H4X0R-X
H4X0R-X
Kuulostaa erittäin hyvältä, mutta ei muuta sitä että näin se olisi pitänyt olla alunperinkin. Jotenkin tuntuu, että "mitä minä sanoin" pitäisi nostaa toiseen potenssiin, että se olisi riittävän jyrkkä. :D Tosin se on todettava, että käynnistä-valikko on kasin kanssa noussut kohtuuttoman suureksi valituksen kohteeksi, muiden ongelmien jäädessä taka-alalle.

Näistä esim. "metro-appien" väkisin ajaminen kokoruudulla on yksi, mutta joka onneksi tämän tiedonannon mukaan korjataan. Seuraava ongelma on sovellus ja ajuripuoli. WHQL-hyväksytyt grafiikka-ajurit aiheuttavat surunaamallisen BOSDauksen, eivätkä moista aiheuttaneet seiskassa.

Muutaman muunkin pointin voisi heittää muista työpöytäkäytön ongelmista ja sen jälkeen jatkaa saman verran tablet-puolesta. Tablet-puolessakin kun olisi vielä kehitettävää. Ei vain käyttäminen suju läheskään yhtä sulavasti, kuin windows-puhelimen kanssa. Vähin mitä tablettiin pitäisi lisätä, olisi paluupainike.

Mielestäni ongelma kasissa on se, että se on metroseksuaali (pun intented). Windows seiskasta on yritetty faceliftata kosketusnäyttöeleillä tabletkäyttistä; lopputuloksena se, että se ei enää ole vanha ja hyväksitodettu win 7, eikä se silti mene sulavasta tabletkäyttiksestäkään.
RekookeR
RekookeR
Hyvä idea muuttaa käynnistä valikko koko ruudun täyttäväksi näkymäksi. Eihän tuossa ole mitään järkeä.
Win8 on muutenkin tosi sekava käyttää, kaikki vähäkin tärkeä on piilotettu jonnekin miljoonien valikkojen taakse. Sama trendi on jatkunut tosin jo XPstä alkaen, missä kaikki tärkeä oli esillä ja helposti käytettävissä ilman valikko rumpaa.

-Reko

Wimoweh
Wimoweh
Originally posted by RekookeR:
Hyvä idea muuttaa käynnistä valikko koko ruudun täyttäväksi näkymäksi. Eihän tuossa ole mitään järkeä.
Win8 on muutenkin tosi sekava käyttää, kaikki vähäkin tärkeä on piilotettu jonnekin miljoonien valikkojen taakse. Sama trendi on jatkunut tosin jo XPstä alkaen, missä kaikki tärkeä oli esillä ja helposti käytettävissä ilman valikko rumpaa.
Olen tosta samaa mieltä, että kaikki on ihmeellisesti pitänyt piilotta kauhean määrän valikkoja taakse. Pitää etsiä aina aika pitkään, ennen kuin jonkin säädön löytää.

Define R4 | Corsair HX850W | i7-4820K@4.5GHz | 16GB Corsair Vengeance@1866MHz | 2xM500 240GB(striped)+2xOCZ Vertex 4(striped) | Asus VG248Q | Das Keyboard Professional+G400 | 2xProlimatech Vortex 140mm, 2x Noctua NF-P14, 1x Scythe 140mm, 1x NoiseBlocker 140mm|

Vanhempien kone: kotelo m-ITX|SFX450W|AsRock H81I|i3-4130/wSilverstone low-cooler|8GB Kingston 1333MHZ 8-9-8-23|

jartar
jartar
Originally posted by Wimoweh:

Olen tosta samaa mieltä, että kaikki on ihmeellisesti pitänyt piilotta kauhean määrän valikkoja taakse. Pitää etsiä aina aika pitkään, ennen kuin jonkin säädön löytää.

Todella ärsyttävää ja hidasta. Kaiken hyvän lisäksi säätöjä tehdessä joutuu hyppimään metron ja työpöydän välillä. Todella "kätevää" muutenkin, kun pienen säädön takia menee kokoruutu tila käyttöön eikä voi tehdä mitää muuta samalla. Homma muuttuu siinä vaiheessa painajaiseksi kun netistä pitäisi katsoa ohjeita säätöjen tekoon ja itse säädöt tehdään metro tilassa. Tietosanakirjasta ollaan varmasti valittu sana masokismi siinä vaiheessa, kun on lähdetty työpöytäkäyttöliittymää kehittämään Windows kasiin...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. joulukuuta, 2013 @ 1:39

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1244 Windows -ongelmat
VPN Chromebookiin 6 Vapaata keskustelua
2 min mustaa ennen aukeamista 14 Windows -ongelmat
Microsoft turvautui todella härskiin temppuun. 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5403 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1222 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä