Seuraavan sukupolven USB-liitin tulossa

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (7)

Seuraavan sukupolven USB-liitin tulossa
Tuoreimpien tietojen mukaan seuraavan sukupolven USB 3.1 -standardia varten tehty C-tyypin liitin on työn alla. Uuden liittimen myötä USB-kaapeli voidaan kytkeä tulevaisuudessa laitteeseen kummin päin tahansa.

Seuraavan sukupolven USB 3.1 -standardi on paraikaa tekeillä, ja sen myötä myös liittimet tullaan uusimaan. Uudesta liittimestä ei vielä ole kuvamateriaalia, mutta Engadget-sivuston mukaan se vastaa nykyistä B-tyypin Micro-USB-liitintä. Uutena ominaisuutena liitin voidaan kytkeä laitteeseen kummin päin tahansa.

The Vergen mukaan uusi C-tyypin USB-liitin tulee myös sallimaan virranlatauksen ja tiedonsiirron skaalautuvuuden teknologian kehityksen myötä. Koska uusi liitin ei tule olemaan yhteensopiva tällä hetkellä käytössä olevien USB-standardien kanssa, välikappaleet ovat odotettavissa markkinoille uuden standardin käyttöönoton yhteydessä.

7 kommenttia

tataka
usb 3 on niin nopea että pelit toimii sujuvasti ulkoisekta kovalevyltä ja muutaman gigan tiedostot liikkuvat nopeasti. hyvä että usb koko pienenee saadaan ohuempia laitteita esim win 8 tabletit, olisi kiva jos kännyköihinkin tulisi.
lite72
Originally posted by tataka:
usb 3 on niin nopea että pelit toimii sujuvasti ulkoisekta kovalevyltä ja muutaman gigan tiedostot liikkuvat nopeasti. hyvä että usb koko pienenee saadaan ohuempia laitteita esim win 8 tabletit, olisi kiva jos kännyköihinkin tulisi.
Valtaosassa kännyköistä ja tableteistahan on jo usb-liitin (micro-usb). Usb-hostia niissä ei tosin yleensä ole, ja se ongelma ei ratkea liitintä vaihtamalla...

GCM d+ s++:++ a C+++ UL+++ P+++ L+++ E-- W+++ N+ o+++ K- w-- O- M V PS-- PE- Y PGP+ t- 5- X-- R- !tv b++ DI++ D++ G e++ h---- r+++ y++++

Sakke88
Quote:
Usb-hostia niissä ei tosin yleensä ole, ja se ongelma ei ratkea liitintä vaihtamalla...
USB-host on ollut androidissa 3.1 versiosta lähtien.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. joulukuu, 2013 @ 22:02
kane_k
jes en malta odottaa usb3.1 näppis/hiiri settejä
lite72
Originally posted by Sakke88:
Quote:
Usb-hostia niissä ei tosin yleensä ole, ja se ongelma ei ratkea liitintä vaihtamalla...
USB-host on ollut androidissa 3.1 versiosta lähtien.
Sehän on vähintään yhtä oleellisesti raudan kuin käyttiksenkin ominaisuus. Käyttis voi _tukea_ raudasta löytyvää usb-host -ominaisuutta (kuten android 3.1-> tekee), mutta ei se rautaan kykene semmoista ominaisuutta luomaan tai tekemään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. joulukuu, 2013 @ 1:01

GCM d+ s++:++ a C+++ UL+++ P+++ L+++ E-- W+++ N+ o+++ K- w-- O- M V PS-- PE- Y PGP+ t- 5- X-- R- !tv b++ DI++ D++ G e++ h---- r+++ y++++

mcmopo
Toivottavasti ei tee samanlaista tyhmää suunnitteluvirhettä että laittaa liittimen jousitetun osan itse laitteeseen niinkuin nykyisessä USB:ssä. Koneissa missä pitää käyttää useampaa laitetta päivittäin rupeaa tuo liitin temppuilemaan alle vuoden käytön jälkeen. Jos jousitettu osa olisi itse johdossa niin vian saisi korjattua johtoa vaihtamalla eikä laite rikkoutuisi.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

H4X0R-X
Originally posted by mcmopo:
Toivottavasti ei tee samanlaista tyhmää suunnitteluvirhettä että laittaa liittimen jousitetun osan itse laitteeseen niinkuin nykyisessä USB:ssä. Koneissa missä pitää käyttää useampaa laitetta päivittäin rupeaa tuo liitin temppuilemaan alle vuoden käytön jälkeen. Jos jousitettu osa olisi itse johdossa niin vian saisi korjattua johtoa vaihtamalla eikä laite rikkoutuisi.

Näin juuri, mikä siinä on niin vaikeaa?

Tai jos nyt se liitin olisi edes jousitettu, eikä "jousitettu". Eikai se nyt yllätyksenä tule, että jatkuvasti edestakaisin taivuteltava metallikappale väsyy?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille