Huhu: Ensi vuonna tulossa kaksi 12,9 tuuman iPadiä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Huhu: Ensi vuonna tulossa kaksi 12,9 tuuman iPadiä
Kiinalainen PadNews-verkkosivusto on laittanut liikkeelle uusia huhuja, joiden mukaan Apple kehittäisi isompinäyttöistä iPad-tablettia. IT-jätillä on jo tarjolla 7,9-tuumainen mini ja 9,7-tuumainen Air, mutta ensi vuonna markkinoille saattaa tulla 12,9-tuumainen "Pro".

Applen Mac-tietokoneita on jo saatavilla mininä, Airina ja Prona, joten on tietyllä tapaa luontevaa ajatella että sama systeemi ulotettaisiin myös iPadeihin – varsinkin nyt kun isompi iPad nimettiin Airiksi. Mikäli Apple aikoo tuoda markkinoille ammattikäyttäjille suunnatun iPadin, voisi se hyvin erottautua muista malleista isomman näytön turvin.

PadNewsin tietojen mukaan Apple olisi tilannut Foxconnilta ainakin viisi 12,9 tuuman iPad-prototyyppiä. Testauksessa on sekä 2K- ja 4K-resoluutioilla varustetut mallit. Julkaisun mukaan 2K-malli voisi tulla markkinoille jo huhtikuussa. 4K-mallin julkaisuajankohdaksi epäillään ensi vuoden lokakuuta. Ensi vuonna nähtäisiin siis kaksi 12,9 tuuman iPadiä.


Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun 12,9 tuuman iPadistä liikkuu huhuja. Aiemmin näistä suunnitelmista ovat kirjoittaneet The Korea Times, kiinalainen United Daily News ja Wall Street Journal. Isonäyttöinen iPad tunkeutuisi entistä vahvemmin MacBookien markkinoille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Raattis
Raattis
2K (~1080p) on sitten muuten pienempi kuin nykyinen "Retina" iPadin 2048x1536.

En oikeen ymmärrä tällasen käyttötarkotusta. 10 tuumaakin on jo monelle liian suuri, mistä voivat appleistitkin olla samaa mieltä, kun iPadista on 7-tuumainen versio. Ehkä 12,9 tuumalla voidaan saavuttaa joku mukavuuskynnys moninpelattavien lautapelisovellusta kanssa, mutta muuten meh... Toisaalta lienee aivan se ja sama, onko näillä mitään käyttöä, kaupaksi ne menevät kumminkin.
H4X0R-X
H4X0R-X
Ja edelleenkin, mitä ihmeen järkeä näissä järjettömissä resoluutiossa on? Mitä ihmeen järkeä on nyt tumpata 4k resoa 13" laitteeseen? Sillä siis saavutetaan n. 15 cm katseluetäisyys, eli saa mukavasti huitoa kämmenellään nenäänsä, yrittäessää käyttää sitä niin lähellä, että tekstin erottaa.

Peleissä taas teho ei riitä edes oikeiden fullhd pelejen pelaamiseen, niin mitä tekee 4 k:lla, muuta kuin tuhlaa akkua ja heikentää visuaalista antia entisestään, kun resoluution alttarille joituu uhraamaan puolet tehosteista. Puhumattakaa videoista, jotka ovat joka tapauskessa fullhd:tä tai heikompaa, jolloin loput pikselit vain heikentävät kuvaa, tuoden mm. mukanaan kaikkien rakastaman kohinan ja liiketoiston epätarkkuuden, sekä syövät edelleenkin vain turhaan sitä akkua.

Ainoa mistä voisi tuostä nähdä olevan etua, on pädin käyttäminen lukulaitteena, mutta juurihan applella itsekkin ehtivät julistaa nykyisen retinansa olevan tähän jo täydellinen ja täysi "overkill" erottelutarkkuudeltaan.
temple69
temple69
ja hinta lähemmäs 2t €

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
USB adapteri kovalevyyn 7 Kannettavat tietokoneet
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 15 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 4476 Vapaata keskustelua
Android 10, OP mobiili ja koko näytön tila? 3 Android -keskustelu
Onko hyvä paketti? 2 Uutta tietokonetta ostamassa
car x drift ongelma 4 PC:n pelit
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä