Testi paljastaa: uusi Android-päivitys heikentää videotoistoa

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (3)

Testi paljastaa: uusi Android-päivitys heikentää videotoistoa
Tamperelainen OptoFidelity testasi uutta Android 4.4 KitKat -päivitystä Nexus 7 -tableteilla ja havaitsi yllättävän muutoksen: verrattuna aikaisempaan 4.3 Jelly Bean -versioon, uusi päivitys heikensi dramaattisesti videotoisto-ominaisuuksia.

Tamperelainen teknologiayritys OptoFidelity on julkaissut testiraportin, joka paljastaa uuteen Android 4.4 KitKat -versioon päivitetyn Nexus 7 -tabletin suoriutuvan testeissä huomattavasti huonommin videon toistossa kuin aikaisemmalla 4.3 Jelly Bean -versiolla varustettu laite.

Testissä käytettiin Googlen Nexus 7 -tabletin vuoden 2012 ja 2013 malleja varustettuna Android 4.3 Jelly Bean- ja 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmäversioilla. Testissä tarkkailtiin videon hajontaa joka ilmenee nykimisenä, toistonopeutta kuvataajuuden keskiarvon perusteella sekä poisjäävien kuvien määrää, joka niin ikään ilmenee nykimisenä. Tulokset mitattiin OptoFidelityn VideoMultimeter -laitteella.


Parhaiten suoriutui yllättäen vuoden 2012 Nexus 7 vanhemmalla Android 4.3 -versiolla, ja toiseksi tuli vuoden 2013 Nexus 7 Android 4.3 -käyttöjärjestelmällä. Päivitys Android 4.4 -versioon huononsi testin mukaan huomattavasti videotoiston tuloksia, eikä 720p- ja 1080p-resoluution videon toistaminen 60 fps:n kuvataajuudella onnistunut ollenkaan uudella Android-versiolla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

DragoonJ
DragoonJ
4.4 päivityksen jälkeen Nexus 7 2013 tabletin widgetit käynnistyvät paljon hitaammin ja joidenkin sovellusten kanssa tullut pieniä ongelmia. Tuo videotoiston ongelma ei sinänsä yllätä. Toivottavasti google korjaa nuo ongelmat tai muuten lähtee tabletti myyntiin.

Kauhukuormaaja

JoniS
JoniS
@1
Jos ei google niin joku muu sitten, Nexus laitteille on suurin kehittäjä porukka.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tuo on juuri Nexus laitteiden etu. Pääsee osaavat sorkkimaan suoraan, jos jotain hämminkiä ilmenee!
Mutta yllättävä moka silti. Voiko se, että on yritetty saada käyttis käyttämään pienempää määrää muistia, vaikuttaa tällä lailla?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä