Testi paljastaa: uusi Android-päivitys heikentää videotoistoa

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (3)

Testi paljastaa: uusi Android-päivitys heikentää videotoistoa
Tamperelainen OptoFidelity testasi uutta Android 4.4 KitKat -päivitystä Nexus 7 -tableteilla ja havaitsi yllättävän muutoksen: verrattuna aikaisempaan 4.3 Jelly Bean -versioon, uusi päivitys heikensi dramaattisesti videotoisto-ominaisuuksia.

Tamperelainen teknologiayritys OptoFidelity on julkaissut testiraportin, joka paljastaa uuteen Android 4.4 KitKat -versioon päivitetyn Nexus 7 -tabletin suoriutuvan testeissä huomattavasti huonommin videon toistossa kuin aikaisemmalla 4.3 Jelly Bean -versiolla varustettu laite.

Testissä käytettiin Googlen Nexus 7 -tabletin vuoden 2012 ja 2013 malleja varustettuna Android 4.3 Jelly Bean- ja 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmäversioilla. Testissä tarkkailtiin videon hajontaa joka ilmenee nykimisenä, toistonopeutta kuvataajuuden keskiarvon perusteella sekä poisjäävien kuvien määrää, joka niin ikään ilmenee nykimisenä. Tulokset mitattiin OptoFidelityn VideoMultimeter -laitteella.


Parhaiten suoriutui yllättäen vuoden 2012 Nexus 7 vanhemmalla Android 4.3 -versiolla, ja toiseksi tuli vuoden 2013 Nexus 7 Android 4.3 -käyttöjärjestelmällä. Päivitys Android 4.4 -versioon huononsi testin mukaan huomattavasti videotoiston tuloksia, eikä 720p- ja 1080p-resoluution videon toistaminen 60 fps:n kuvataajuudella onnistunut ollenkaan uudella Android-versiolla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

DragoonJ
DragoonJ
4.4 päivityksen jälkeen Nexus 7 2013 tabletin widgetit käynnistyvät paljon hitaammin ja joidenkin sovellusten kanssa tullut pieniä ongelmia. Tuo videotoiston ongelma ei sinänsä yllätä. Toivottavasti google korjaa nuo ongelmat tai muuten lähtee tabletti myyntiin.

Kauhukuormaaja

JoniS
JoniS
@1
Jos ei google niin joku muu sitten, Nexus laitteille on suurin kehittäjä porukka.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tuo on juuri Nexus laitteiden etu. Pääsee osaavat sorkkimaan suoraan, jos jotain hämminkiä ilmenee!
Mutta yllättävä moka silti. Voiko se, että on yritetty saada käyttis käyttämään pienempää määrää muistia, vaikuttaa tällä lailla?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4939 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2190 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1224 Windows -ongelmat
Deskjet 500 ajuri win 7 14 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 86 Televisiot
USB 3.0 ajurien päivitys ongelma 30 Ajuri- ja softaongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1137 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä