Testi paljastaa: uusi Android-päivitys heikentää videotoistoa

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (3)

Testi paljastaa: uusi Android-päivitys heikentää videotoistoa
Tamperelainen OptoFidelity testasi uutta Android 4.4 KitKat -päivitystä Nexus 7 -tableteilla ja havaitsi yllättävän muutoksen: verrattuna aikaisempaan 4.3 Jelly Bean -versioon, uusi päivitys heikensi dramaattisesti videotoisto-ominaisuuksia.

Tamperelainen teknologiayritys OptoFidelity on julkaissut testiraportin, joka paljastaa uuteen Android 4.4 KitKat -versioon päivitetyn Nexus 7 -tabletin suoriutuvan testeissä huomattavasti huonommin videon toistossa kuin aikaisemmalla 4.3 Jelly Bean -versiolla varustettu laite.

Testissä käytettiin Googlen Nexus 7 -tabletin vuoden 2012 ja 2013 malleja varustettuna Android 4.3 Jelly Bean- ja 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmäversioilla. Testissä tarkkailtiin videon hajontaa joka ilmenee nykimisenä, toistonopeutta kuvataajuuden keskiarvon perusteella sekä poisjäävien kuvien määrää, joka niin ikään ilmenee nykimisenä. Tulokset mitattiin OptoFidelityn VideoMultimeter -laitteella.


Parhaiten suoriutui yllättäen vuoden 2012 Nexus 7 vanhemmalla Android 4.3 -versiolla, ja toiseksi tuli vuoden 2013 Nexus 7 Android 4.3 -käyttöjärjestelmällä. Päivitys Android 4.4 -versioon huononsi testin mukaan huomattavasti videotoiston tuloksia, eikä 720p- ja 1080p-resoluution videon toistaminen 60 fps:n kuvataajuudella onnistunut ollenkaan uudella Android-versiolla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

DragoonJ
DragoonJ
4.4 päivityksen jälkeen Nexus 7 2013 tabletin widgetit käynnistyvät paljon hitaammin ja joidenkin sovellusten kanssa tullut pieniä ongelmia. Tuo videotoiston ongelma ei sinänsä yllätä. Toivottavasti google korjaa nuo ongelmat tai muuten lähtee tabletti myyntiin.

Kauhukuormaaja

JoniS
JoniS
@1
Jos ei google niin joku muu sitten, Nexus laitteille on suurin kehittäjä porukka.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tuo on juuri Nexus laitteiden etu. Pääsee osaavat sorkkimaan suoraan, jos jotain hämminkiä ilmenee!
Mutta yllättävä moka silti. Voiko se, että on yritetty saada käyttis käyttämään pienempää määrää muistia, vaikuttaa tällä lailla?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 13 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 4475 Vapaata keskustelua
USB adapteri kovalevyyn 6 Kannettavat tietokoneet
Onko hyvä paketti? 2 Uutta tietokonetta ostamassa
car x drift ongelma 4 PC:n pelit
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Imuroin koneen sisuskalut & kävi näin (Reboot and select proper boot device...) 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä