Ennuste: tabletit valtaamassa puolet tietokonemarkkinoista

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (2)

Ennuste: tabletit valtaamassa puolet tietokonemarkkinoista
Tablettien myynti on vallannut tasaisesti alaa PC-markkinoilta kilpailukykyisellä hinnoittelullaan ja mobiiliudellaan, ja nyt vaikuttaa siltä, että olemme lähestymässä taitekohtaa: markkina-analyysiä suorittavan Canalysin ennusteen mukaan tabletit tulevat kattamaan lähes 50% tietokonelähetyksistä ensi vuonna.

TechCrunch raportoi tänään markkina-analyysiä suorittavan Canalysin arvioineen tablettien kattavan ensi vuonna lähes 50% kaikista tietokonelähetyksistä maailmanlaajuisesti. Analyysin mukaan tabletit ovat tarjonneet kannettaville ja pöytätietokoneille varteenotettavan vastustajan kilpailukykyisellä hinnoittelullaan sekä mobiiliudellaan.

Lähteen mukaan tablettimarkkinoita tulevat johtamaan ensi vuonna Android-laitteet 185 miljoonalla lähetetyllä laitteella, jotka kattavat 65% markkinoista. Apple seuraa perässä 30%:n markkinaosuudella, ottaen kuitenkin johtavan brändin ja tuottavimpien tablettien tittelit itselleen. Vaikka Applea voidaan pitää tablettimarkkinoiden perustajana, vapaasti kehitettävään Android-käyttöjärjestelmään perustuvat laitteet ovat muodostaneet enemmistön usean eri valmistajan voimin.


Microsoftin tableteille ennustetaan 5% markkinaosuutta, ja Canalystin tutkijat suosittelevatkin yhtiötä panostamaan sovelluksiin kasvattaakseen myyntiään. Tuoreen Nokia-hankinnan odotetaan parantavan yhtiön asemaa mobiililaitteiden markkinoilla, ja mobiilien käyttöjärjestelmien yhdistämistä pidetään niin ikään erittäin tärkeänä liiketoiminnan kehityksen kannalta.

Canalysin tuore raportti on nähtävissä kokonaisuudessaan täällä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Lakupiip
Lakupiip
Mitkä tässä tutkimuksessa on laskettu tableteiksi. Pelkät täysveriset tabletit vai kuuluvatko hybridit kanssa siihen?
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by Lakupiip:
Mitkä tässä tutkimuksessa on laskettu tableteiksi. Pelkät täysveriset tabletit vai kuuluvatko hybridit kanssa siihen?

Näin juuri!

Entäpäs toisinpäin, mikä lasketaan pöytäkoneeksi? Aivan, vain ja ainoastaan pakettikone. Onko kukaan kuullut edelleenkään päivittämisestä, jossa oikein kootun koneen "uusii" 3-4 komponentilla? Tästähän keskusteltiin jo aikaisemminkin ja varsin yksiselitteisesti todettiin, että tablet-myynnit eivät ole millään tavalla vertailukelpoisia pöytäkone tai edes läppärimyyntiin. Se ei silti esti vetämästä raflaavia otsikoita asiasta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 1 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5429 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 21 Laajakaistaliittymät
Pelejä ilmaiseksi 168 PC:n pelit
Ulefone Armor x7 pro 3 Android -keskustelu
Uutta pöytäkonetta ostamassa, hyvä käytetty tai mahd. uusi 40 Uutta tietokonetta ostamassa
Eka koneenkasaus lähestyy, miielipide setupista? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä