Inteliltä tilannepäivitys 14 nanometrin Broadwell-arkkitehtuurin suhteen

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (3)

Inteliltä tilannepäivitys 14 nanometrin Broadwell-arkkitehtuurin suhteen
Intel julkaisi viime viikolla tuoreimpia kuulumisia 14 nanometrin Broadwell-arkkitehtuurin prosessin suhteen. Alustavien arvioiden mukaan uudet prosessorit tulevat tarjoamaan odotetusti pienempiä komponentteja, vähentynyttä virrankulutusta ja suurempaa tehoa.

ExtremeTech raportoi viime perjantaina Intelin julkistaneen tilannekatsauksen 14 nanometrin viivanleveydellä valmistettavaan Broadwell-prosessoriarkkitehtuuriin. Intel kertoi aikaisemmin viivästyksistä valmistusprosessissa, mutta tuoreimpien tietojen mukaan ainakin kehitys vaikuttaa etenevän odotetusti.

Intel lupaa uusien prosessoriensa tuovan huomattavia edistysaskelia kuluissa, suorituskyvyssä ja tiheydessä. Yhtiön julkaisemista tiedoista ilmenee, että 14 nanometrin tuotantoprosessi on palautunut odotusarvoihin aiemmasta notkahduksesta huolimatta. Myös tiedot virrankulutuksesta osoittavat, että 14 nanometrin prosessorit kuluttavat joka tilanteessa vähemmän virtaa verrattuna 22 nanometrin prosessoreihin. Tämä tarkoittaa myös suurempaa kellotaajuutta samoilla jäähdytysarvoilla sekä parempaa skaalautuvuutta verrattuna Haswell-arkkitehtuuriin.


Lähde kuitenkin huomauttaa, että parannuksista huolimatta 14 nanometrin Broadwell-arkkitehtuurin prosessorien kokonaissuorituskyky ei lisäänny merkittävästi verrattuna aikaisempiin, suuremmalla viivanleveydellä valmistettuihin piirisarjoihin edes palvelinympäristössä tarkasteltuna.

ExtremeTechin artikkeli yksityiskohtaisine kaavioineen on nähtävissä täällä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Boss93
Boss93
"Tämä tarkoittaa myös suurempaa kellotaajuutta samoilla jäähdytysarvoilla" Tämä kuulostaa hyvältä hyvältä ylikellotuksia ajatellen, tosin eipä kannata vielä innostua, sillä tuohon yhtälöön mahtuu vielä mooonta muuttujaa!
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Se ei tarkoita hyvää kellotuksia silmällä pitäen. Tämä mainittiin jo artikkelissa. Mutta saatat päästä lähes samoille kelloille pienemmällä virtamäärällä!

Quote:
Lähde kuitenkin huomauttaa, että parannuksista huolimatta 14 nanometrin Broadwell-arkkitehtuurin prosessorien kokonaissuorituskyky ei lisäänny merkittävästi
Boss93
Boss93
Originally posted by hannibal_pjv:
Se ei tarkoita hyvää kellotuksia silmällä pitäen. Tämä mainittiin jo artikkelissa. Mutta saatat päästä lähes samoille kelloille pienemmällä virtamäärällä!

Quote:
Lähde kuitenkin huomauttaa, että parannuksista huolimatta 14 nanometrin Broadwell-arkkitehtuurin prosessorien kokonaissuorituskyky ei lisäänny merkittävästi

Eipäs tullut tuota alkuperäistä artikkelia lukaistua... Juu eipä täs sit mitään, eli siis prossusta tulee vain hieman tehokkaampi kuin edellisestä sukupolvesta ja lisäksi vielä ylikellottuu huonommin(?) joten ihmisille, jotka eivät ylikellotusta pelkää olisi tuo Haswell noista kahdesta parempi vaihtoehto... Tosin jos ei oteta huomioon kuollutta prossukantaa, niin omasta mielestäni ylikellottajalle paras vaihtoehto on Sandy/Ivy
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. marraskuuta, 2013 @ 21:02

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 18 WLAN ja lähiverkot
Pelejä ilmaiseksi 172 PC:n pelit
Paljonko tästä voisi pyyttää? 1 Myydään
Biisiketju 5434 Vapaata keskustelua
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 3 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä