Kovalevyjen elinkaarta selvitetty 25 000 kovalevyn perusteella

Kirjoittaja Juha Tuppi, | Kommentteja (5)

Kovalevyjen elinkaarta selvitetty 25 000 kovalevyn perusteella
Pilvitallennuspalveluja tarjoava yritys Backblaze käyttää liiketoiminnassaan yli 25 000 kuluttajatason kovalevyä. Yritys julkaisi juuri blogissaan raportin kovalevyjensä elinkaaresta neljän vuoden seuranta-ajalta.

Raportissa todetaan, että 26% kovalevyistä ei selviä neljän vuoden käyttöperiodista, jonka aikana kovalevyt ovat jatkuvassa käytössä. Levyjen hajoamistahti vaikuttaa noudattavan insinööreille tuttua "kylpyammekäyrää", jonka mukaan hajoamisten syyt voidaan jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan: 1) valmistusvirheet, 2) satunnaiset viat ja 3) rasituksesta aiheutuvat viat. Backblazen raportin mukaan ensimmäisen 18 kuukauden aikana hajoamistahti on 5,1% per vuosi, minkä jälkeen (kun tehdasvikaisista on päästy eroon) hajoamistahti vähenee noin 1,4 prosenttiin vuodessa. Kolmen vuoden kohdalla hajoamisten määrässä on havaittavissa selkeää nousua, mikä tarkoittaa sitä, että ajankohtaa voidaan pitää rajapyykkinä kovalevyjen kestävyyden suhteen.


Backblazella ei ole vielä dataa siitä miten kovalevyt kestävät neljän vuoden seurantajakson jälkeen, mutta yritys olettaa tutkimuksen perusteella kolmen vuoden rajapyykin jälkeen lasketun noin 11,8% hajoamistahdin per vuosi pysyvän jokseenkin tasaisena.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Bumperotto
Bumperotto
Kumma kun ei levyt enää kestä kunnolla. Palvelimestani löytyy 13 vuotta vanha WD levy, eikä Disk Sentinelin mukaan mitään vikoja.
Boss93
Boss93
@1 Katos, kun nykyään ovat valmistajat keksineet sen, että heidän näkökulmastaan katsottuna ei kannata valmistaa tuotetta, joka ei hajoa yhden sukupolven aikana. Saavat paljon enemmän rahaa, kun samaa tuotetta pitää ostaa muutaman vuoden välein; Ja, kun kaikki kilpailijat tekevät samoin ei myöskään kilpailukyky heikkene.

AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

Bumperotto
Bumperotto
Originally posted by Boss93:
@1 Katos, kun nykyään ovat valmistajat keksineet sen, että heidän näkökulmastaan katsottuna ei kannata valmistaa tuotetta, joka ei hajoa yhden sukupolven aikana. Saavat paljon enemmän rahaa, kun samaa tuotetta pitää ostaa muutaman vuoden välein; Ja, kun kaikki kilpailijat tekevät samoin ei myöskään kilpailukyky heikkene.
Ongelma onkin, että SSD alkaa tulla kestävemmäksi.
AhKeefas
AhKeefas
Osta kovelevyn yritysmallin viiden vuoden tehdastakuulla
tai
osta SSD single level cell tekniikalla: kallis mutta kestää niin kauan
että on pian antiikkia eli kuudessa vuodessa saa 8x kokoisen
joten ehkä 2-bittinen 4-jännite solu on ihan ok kuluttaja-Flashissä
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by AhKeefas:
Osta kovelevyn yritysmallin viiden vuoden tehdastakuulla
tai
osta SSD single level cell tekniikalla: kallis mutta kestää niin kauan
että on pian antiikkia eli kuudessa vuodessa saa 8x kokoisen
joten ehkä 2-bittinen 4-jännite solu on ihan ok kuluttaja-Flashissä

Kannattaa silti muistaa, että ssd:kään ei ole pomminvarma, ei läheskään. Tämän sai "kiintolevyt ovat saatanasta"-Torvaldskin todeta, kun työasemasta hajosi ssd. :P

http://www.computerworld.com/s/article/...just_discovered

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä