AfterDawn logo

Apple on siirtämässä sirutuotantoa Globalfoundriesille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Applen mobiililaitteissa käytettäviä A-suorittimia saatetaan tulevaisuudessa valmistaa Samsungin Austinin tehtaan lisäksi myös New Yorkin Maltassa sijaitsevassa Globalfoundriesin tehtaassa.

Timesunion.comin tietojen mukaan pieni tiimi Samsungin insinöörejä on matkannut Globalfoundriesin Fab 8 -laitokselle avustamaan tuotannon aloituksessa. Ei ole selvää onko Globalfoundriesilla ja Applella suora yhteistyösuhde, joka tarkoittaisi että Apple yrittää purkaa siruvalmistuksen keskittymistä Samsungille, vai onko Samsung vain hankkinut itselleen lisää kapasiteettia Globalfoundriesilta Applen sirujen valmistukseen.

Apple on yrittänyt katkoa siteitään Samsungiin meneillään olevan patenttiriidan takia. Vastuuta näyttötoimituksista on yritetty siirtää Sharpille sekä LG:lle ja huhujen mukaan myös uusi valmistaja A-suorittimillekin on ollut haussa. Neuvotteluita on käyty lehtitietojen mukaan TSMC:n ja Globalfoundriesin kanssa. Applen vaatimuksena on ollut, että tuotanto sijoitettaisiin Yhdysvaltoihin, mutta TSMC:n laitokset ovat Taiwanissa.


Samsung ja Globalfoundries kertoivat vuonna 2011 synkronoivansa tuotantolaitostensa prosessit, minkä ansiosta yhtiöt voivat hyödyntää toistensa laitoksia asiakkaidensa tilaamien sirujen valmistukseen. Globalfoundriesin Fab 8 -laitos aloitti tuotannon viime vuonna.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Ohhoh!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT