Elop voisi Microsoftin toimitusjohtajana hankkiutua eroon Bingistä ja Xboxista

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Elop voisi Microsoftin toimitusjohtajana hankkiutua eroon Bingistä ja Xboxista
Nokia-kauppojen mukana Microsoftille siirtyvän Stephen Elopin on sanottu olevan yksi kärkiehdokkaista ohjelmistojätin uudeksi toimitusjohtajaksi kun Steve Ballmer siirtyy eläkkeelle. Bloomberg on saanut sisäpiirilähteiltä tietoja millaisia muutoksia Elop olisi valmis tekemään Microsoftilla jos hänet valitaan toimitusjohtajaksi.

Nokialla Elop teki rohkeita ja isoja muutoksia operatiiviseen toimintaan. Hänen johdolla matkapuhelinyhtiö siirtyi Symbianista Windows Phonen pariin ja leikkasi niin työpaikkoja kuin operatiivisia kuluja reilulla kädellä. Vaikka muutokset eivät johtaneetkaan toivottuun lopputulokseen, ei Elopin rohkeus tehdä isoja muutoksia ole hävinnyt mihinkään.

Bloombergin tietojen mukaan Elop olisi valmis muuttamaan Microsoftin Office-politiikkaa. Tällä hetkellä toimisto-ohjelmapaketin vahvaa asemaa käytetään hyväksi Windows-käyttöjärjestelmän myynnin edistämiseen. Elop olisi valmis luopumaan tästä ja yrittäisi saada Officelle mahdollisimman vankan aseman kaikilla käyttöjärjestelmillä. Office on jo saatavilla iPhonelle ja Android-puhelimille ja tiettävästi Microsoft kehittää jo iPadille sekä Android-tableteille suunniteltua versiota.


Elop olisi myös luopumaan isoista liiketoiminta-alueista, mikäli ne häiritsevät yhtiön keskittymistä. Leikkauslistalta voisi löytyä niin hakukone Bing kuin pelikonsoli Xbox. Isot irtisanomiset olisivat myös mahdollisia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Boss93
Boss93
No niin! "Tänään uutisissa! Microsoft lakkauttaa kaiken XBox:iin liittyvät toimintansa, mukaanlukien uusien Xboxien kehittäminen ja vanhojen päivittäminen" Ja tästä muutama viikko myöhemmin MS on samassa tilanteessa kuin Nokia tällä hetkellä!
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by Boss93:
No niin! "Tänään uutisissa! Microsoft lakkauttaa kaiken XBox:iin liittyvät toimintansa, mukaanlukien uusien Xboxien kehittäminen ja vanhojen päivittäminen" Ja tästä muutama viikko myöhemmin MS on samassa tilanteessa kuin Nokia tällä hetkellä!

Tämä on niin totta.

Ja sama koskee Officea, jos Microsoft oikeasti muuttaisi se toimimaan 100% kaikilla muilla järjestelmillä, niin se vasta Nokian tekisikin. Miksi ottaa mitään tuhottoman kallista MS Metro tabletkäyttistä toimistoonsa, kun maailma on täynnä ilmaisia Linuxeja mm. kde-työpöydällä, joilla kyseistä Officea onnistuisi käyttämään jopa paljon paremmin.

Lienee toimittajallakin ollut pieni pilke silmäkulmassa, kun on esittänyt juurikin ne toimet, joilla Eflop onnistuisi kaatamaan microsoftin tapaisenkin monopolin, juuri samaan tapaa kuin se kaatoi nokian.

Ps: Bing hakukone sen sijaan saisikin mennä... :P
tonttila
tonttila
Älkää nyt päästäkö tuota idioottia töihin sinne.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Biisiketju 5212 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 46 Vapaata keskustelua
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä